Pop-up hoteli na Češkem
Utrip mesta · arhitektura

Vedno nas skrbi, kam s plastenkami, polomljeno plastiko, odsluženim toasterjem in preostalimi odpadki. Ampak dobro, da imamo za to rešitve. Kaj pa se zgodi s transportnimi zabojniki, ko jim poteče rok? Konec koncev gre za ogromna kovinska telesa, ki jih težko stlačimo v koš za smeti. No, v češkem arhitekturnem studiu Artikul so se domislili izjemne ideje; iz treh zabojnikov so naredili pop-up hotel.

Dva 6-metrska in 12-metrski zabojnik tvorijo kopalnico, WC, garderobni prostor in 4 spalne prostore. Vsak spalni prostor ima stekleno steno z izhodom na leseno teraso. Notranjost prostorov je izdelana iz brezovih vezanih plošč, za streho pa so uporabili recikliran les, tako da je poleti v notranjosti še vedno prijetna temperatura. Hotel, ki so ga postavili v samo 4 mesecih, sprejme 12 gostov in je brez dvoma projekt, o kakršnih bomo morali razmišljati v prihodnosti, če želimo ohraniti okolje v boljšem stanju.

Galerija slik: Pop-up hoteli na Češkem

Pop-up hoteli na ČeškemOdpri galerijo
11052017Nike-Unlimited-Stadium-2 Nike: prva LED-tekaška steza, ki je korak pred časom Hotelske sobe Ood Mirrored Prefab Ood Mirrored Prefab – drugačna ‘hotelska’ soba SolarEgg Savna v obliki jajca je skok v prihodnost in skandinavska genialnost Sanjski vikend v bližini New Yorka Sanjski vikend, o katerem lahko le sanjamo ·