Pop.Up Next
Utrip mesta · mobilno

Audi, Airbus in Italdesign so združili moči in predstavili najnovejši koncept prevoza v prihodnosti. Koncept zajema potniško kapsulo, ki se lahko pritrdi na motorizirano platformo, poleg tega pa imamo na voljo še dronu podoben kvadkopter za potrebe letenja.

Pri Italdesignu pravijo, da projekt Pop.Up Next predstavlja naslednji korak v zmanjšanju zastojev in sprostitvi prometa v urbanih središčih. Gre za popolnoma električno rešitev brez škodljivih izpustov. Pop.Up Next je pravzaprav električni avtomobil, ki se lahko loči od svoje pogonske enote in s pomočjo štirih propelerjev brez težav poleti v zrak. Prvotna ideja je bila predstavljena že na lanskem ženevskem avtosalonu, a odkar se je projektu pridružil Audi, je vse skupaj postalo tehnološko precej bolj dovršeno in še bolj zanimivo.

Audijev doprinos je opazen na področju avtonomne vožnje in električne pogonske enote. Za kvadkopterjem seveda stoji letalski gigant Airbus, ki je zadnje leto izboljševal rotorje in s tem še povečal učinkovitost letalnega dela koncepta. Italdesign in Airbus sta se še posebno posvetila spoju, ki združuje dvosedežno kapsulo z letalno enoto, da se bo ta kar najbolje pričvrstila. Celoten koncept naj bi deloval avtonomno. Kapsule s potniki naj bi se samostojno vozile po cesti, ko pa bi bilo treba prevoziti daljšo razdaljo, bi potnike v kapsuli pobral kvadkopter in jih ponesel na drugi konec mesta. Kdaj bomo kaj takega resnično videli v praksi, je vprašanje, saj dandanašnji sistemi še niso toliko samostojni, da bi prevzeli tako odgovorno nalogo. Zagotovo pa smo na pravi poti, saj smo skoraj vsak dan priča novim inovacijam tako na področju avtonomne vožnje kot na področju električno gnanih prevoznih sredstev.

Galerija slik: Pop.Up Next

Pop.Up NextOdpri galerijo
Bugatti Chiron Sport Bugatti Chiron Sport: superšportnik je postal še hitrejši Rimac C_Two Rimac C_Two: električni superšportnik je šokiral Ženevo! Lamborghini Huracan Performante Spyder Lamborghini Huracan Performante Spyder: brez strehe in še bolj strupen Škoda Vision X Concept Škoda Vision X Concept: tehnološko napreden koncept