Svetilnik Marlera (Foto: Booking.com)
Utrip mesta · destinacija

Če iščete drugačen, romantičen, luksuzen in resnično zaseben oddih s pogledom na odprto morje, oddih, kjer boste resnično pobegnili od vsega, potem je dopust v svetilniku Marlera popolna izbira za vas!

Svetilnik Marlera, ki se nahaja na koncu Istrskega polotoka, v naselju Ližnjan blizu Medulina, ima resnično idealno lego. Od morja je oddaljen le 50 metrov, skrit je pred očmi radovednežev, vse naokoli pa sta čudovita narava in neskončno modro morje. To je tisti prostor, kje lahko uživate v miru, poslušate valove, ki trkajo ob pečine, opazujete ribiške čolne na obzorju …

Čudovit svetilnik je bil zgrajen leta 1882, leta 2012 pa so ga obnovili in spremenili v počitniško hišo. Ima dve nadstropji, kjer boste našli tri spalnice, dve kopalnici, dnevno sobo, jedilnico, opremljeno kuhinjo in kamin. Kot zanimivost naj dodamo, da je prha nameščena na mestu, ki vodi do steklene kupole svetilnika, zaradi česar je prhanje povsem edinstveno doživetje. Zunaj vas čakata letna kuhinja z žarom in pa terasa, kjer se boste lahko prepustili soncu in miru. Vrt, ki obdaja teraso, je prepreden s sivko in rožmarinom.

Lokacija je idelana za potapljanje, deskanje, lahko si izposodite kolesa, raziskujete čudovito Istro ter se predajate prekrasnemu pogledu na otoka Cres, Lošinj in na Velebit. Nedaleč stran je tudi zasebni otok Levan s peščeno plažo in restavracijo, kamor vas bodo gostitelji brezplačno zapeljali. Seveda pa obisk svetilnika ni omejen le na poletje. Tako boste pozimi v toplem svetilniku lahko sedeli ob kaminu in prasketajočem ognju in zganjali drugačno vrsto romantike! ;)

Ste vedeli, da svetilnik Marlera imenujejo tudi Medeni svetilnik? Poleg tega, da je obdan s čudovito ravnico, bogato z živalstvom, ki jo krasi neoviran pogled na okoliške otoke in gore, je Marlera pravi raj. In to medeni raj. Številni čebelarji imajo namreč tod okoli panje. A ne skrbite, dovolj daleč so, da čebelice ne bodo motile vašega mirnega počitka na izoliranem rtu.

Svetilnik Marlera (Foto: Booking.com)Odpri galerijo
thumb (1) Hotel Lišanj: družinski hotel z genialnim bazenom v Novem Vinodolskem Sky Lagoon (Foto: skylagoon.com) Sky Lagoon na Islandiji: osupljiva geotermalna laguna s pogledom na ocean Monastero Santa Rosa, Amalfi, Italija (Foto: Booking.com) Sanjske destinacije: to so najlepši hoteli v Evropi kozjak Slap Kozjak: najverjetneje najlepši slap v Sloveniji · · ·