Potovanje ookoli sveta z 8 dolarji na dan
V zraku · buzz buzz

Na spletu vsake toliko naletimo na ljudi, za katere se (vsaj) zdi, da živijo svoje in poleg tega še naše sanje. Velikokrat se izkaže, da je resnica povsem drugačna in precej bolj temačna. Da pustiti službo in se podati v svet brez denarja in resnega načrta, zgolj z veliko mero pozitivizma in željo po avanturi ter zajemanju življenja s polno žlico, žal ni dovolj. A izjema, ki potrjuje pravilo, sta popotnika iz Poljske, ki sta prepotovala pol sveta z 8 dolarji na dan!

Mlada popotnika iz Poljske sta storila tisto, kar si številni želijo, pa tega ne upajo storiti. V svet sta se podala s trebuhom za kruhom. A čez mejo se nista odpravila po boljše življenje. Na pot sta se odpravila, da bi spoznala svet. Edini problem? Bila ste brez prebite pare in v nasprotju z Jayem Alvarrezom in Alexis Ren nista imela v zaledju bogatih staršev. Kar pa ju ni ustavilo. Za 600 dolarjev sta kupila star Volkswagnov enoprostorec, ga prebarvala, spakirala šotore in drugo prtljago, si naredila zaloge hrane in se podala na cesto.

PREBERITE ŠE: Hedonizem pri visokih obratih: je to najsrečnejši par na svetu?

V šestih letih sta obiskala več kot 50 držav na petih celinah in prepotovala več kot 150 tisoč kilometrov. Nikoli nista plačala centa za nastanitev, saj sta vseskozi spala ali v enoprostorcu ali v šotoru, jedla pa sta le tisto, kar sta si skuhala sama. Njuno zgodbo spoznajte še v sliki.

Jahanje kamel v SahariOdpri galerijo
Genska podobnost Genska podobnost: s kom vse si delimo DNK? Pripravi se na šok! Marilyn Monroe, če bi živela danes Če bi Marilyn Monroe živela danes cover-zirafa Izjemno redka rdečedlaka žirafa navdušuje znanstvenike in splet PicMonkey Collage Vroči kuharski mojstri na Instagramu ·