PicMonkey Collage
Utrip mesta · moda · ženska moda

Poročne obleke oziroma poročna moda se na splošno ne spreminjajo leto za letom. Večinoma so obleke bele in skoraj nikoli ne manjkajo čipke. A če pogledamo od blizu, bomo videli spremembe, ki so jih prinesla leta menjajočih se trendov. Če želite ostati na tekočem s trendi, ki peljejo do oltarja, je tukaj šest vodilnih modnih smernic za poročne obleke za leto 2016.

6 poročnih modnih trendov za leto 2016 …

1. poročni trend 2016: visok razporek.

Kdo pravi, da na svoj poročni dan ne smemo pokazati nekaj noge? Na modnih brveh modnih znamk Alon Livne, Reem Acra in Ines Di Santo smo lahko na poročnih oblekah videli visoke razporke, ki so sicer vključeni v drugače tradicionalne (ali poltradicionalne) obleke. Novi dodatek daje oblekam sodoben, “seksi” videz, medtem ko ohranja klasično poročno podobo.

2. poročni trend 2016: krzneni dodatki.

Če želimo nekaj bolj “šik” dodatkov, ki nas hkrati grejejo tako jeseni kot pozimi, je to prava odločitev. Na modnih brveh smo opazili krznene rokave (Alon Livne), kratko krzneno krilo (Naeem Khan) in dolg zgornji krznen sloj (Monique Lhuillier). Vse poročne obleke, ki so resnično izstopale, so imele krznene dodatke.

3. poročni trend 2016: 3D-elementi.

Biseri in bleščice so v modi že nekaj časa, a te obleke so jih ponesle še stopnjo višje. Na modnih brveh smo lahko opazili odličen nakit, ki je takoj pritegnil pozornost (Pronovias), Monique Lhuillier je poskrbela za drzno preobrazbo delikatnih vrtnic in Ines Di Santo je vrtnicam dodala barve.

PREBERITE ŠE: 11. nevesta v družini, ki bo oblekla 120 let staro poročno obleko svoje prapraprababice

4. poročni trend 2016: kičasti naglavni dodatki.

Cvetlični venci v laseh so preteklost. Po modnih brveh so je sprehodilo kar nekaj manekenk, ki so imele dobro mero nenavadnih naglavnih dodatkov: pri Reem Acra so se odločili za cvetlične slušalke, posute z diamanti. Večina manekenk pri Naeemu Kahnu je nosila netradicionalne cvetlične vence, ki smo jih lahko videli na Fridi Kahlo. Gotovo pa je pozornost pritegnila nevesta, ki je na glavi nosila zlat dodatek, ki ji je dal nekoliko nebeški videz. Marchesa je v lase nevest dodala nekoliko bolj nosljiv kovinski nakit.

5. poročni trend 2016: čipkaste pajkice.

Tako pri Ines Di Santo kot pri Houghton so neveste nosile čipkaste pajkice pod spodnjim delom (ali pa namesto njega). Razlika med tema dvema je drastična, a ravno ta kontrast pokaže, kako vsestranski je lahko ta videz.

6. poročni trend 2016: ogrinjala.

Na modnih brveh smo lahko opazili tako cvetlična ogrinjala kot bolj subtilne alternative, ki so se izkazale za bolj priljubljene. Večina ogrinjal je pritrjena na obleko na hrbtu in se prosto giblje za nevesto. Ta slog, ki smo ga lahko opazili pri Ines Di Santo, Claire Pettibone in Jenny Packham, daje nekakšne srednjeveške vibracije, ki vseeno ostajajo zelo relevantne.

Rjava šminka Lepotni trendi 2015: rjava šminka je nazaj! Maske za Halloween Noč čarovnic: najboljše maske po vzoru zvezdnic Modni kosi iz kolekcije From Cotton to Lace znamke Blima in Kapita.s From Cotton to Lace: slovenski puloverji in majčke s čipkami Čevlji 10 čevljev, ki jih mora imeti vsaka ženska ·