Beautiful wedding couple
Utrip mesta · zdravje & lepota

Vsak želi biti na svoj poročni dan videti kar najbolje. Tradicija popolne poroke je tudi poročno fotografiranje, tako ženin kot nevesta pa bi rada poročno fotografijo s ponosom pokazala vsakomur. Načrtovanje poroke je običajno dolgotrajen proces, prav tako pa lahko dolgo traja, da dosežemo popoln videz in sijoč nasmeh. Veliko parov se pred poroko tako odloči tudi za posege pri zobozdravniku. Čeprav smo navajeni, da se stvari lotimo v zadnjem trenutku, pa s preobrazbo nasmeha ne odlašajmo predolgo.

Poroka 2016 – poročni nasmeh:

Beljenje zob

Zdravi zobje, ki so porumeneli zaradi starosti ali pa so obarvani zaradi kave, rdečega vina ali kajenja, se običajno dobro odzivajo na beljenje. Lahko se odločite za beljenje Zoom, ki je številka ena v Združenih državah Amerike, ali pa za bolj ekonomično beljenje s »kitom« za domov, katerega učinek je prav tako dober.

Obisk ustnega higienika

Privlačen nasmeh lahko dosežemo že s profesionalnim čiščenjem zob. Kombinacija hrane in bakterij lahko namreč v ustih povzroči gnitje, bolezni dlesni in slab zadah. Rezultat posega, ki je neboleč in traja eno uro, so očiščeni zobje. Obisk ustnega higienika je tudi sicer priporočljiv vsakih 4 do 6 mesecev.

Nevidni zobni aparat

Ob številnih ortodontskih možnostih, s katerimi lahko izboljšamo svoj nasmeh, je trenutno estetsko najboljša
izbira nevidni zobni aparat (Invisalign) oziroma fiksni ortodontski aparat s prozornimi nosilci. Nevidni oporniki so optimalen način, da si spremenimo nasmeh, ne da bi pri tem vplivali na svoj življenjski slog. Vsako nevidno ogrodje, ki nam ravna zobe, se nosi dva tedna in ga odstranimo samo, kadar jemo in pijemo ali si ščetkamo in nitkamo zobe. Za najboljše rezultate je treba Invisalign nositi najmanj 22 ur na dan.

PREBERITE ŠE: Poroka 2016: moderni ženin

Kozmetično oblikovanje, poliranje, remodeliranje

To je hiter in enostaven način za preoblikovanje in ureditev našega nasmeha. Kozmetično oblikovanje in poliranje dobro delujeta na manjše razpoke, preoblikovati je mogoče koničaste zobe ali redefinirati zobe, ki nimajo ravne površine. Manjše oblikovanje in obdelava kontur ter poliranje lahko nemoteno pomagajo odpraviti nezadovoljstvo z estetiko pri novih, lahko tudi starejših prevlekah in mostičkih. Kozmetično oblikovanje vključuje minimalno nelagodje, in čeprav je to le manjši postopek, ima lahko včasih najmanjša sprememba velik vpliv. V kombinaciji z beljenjem zob je pogosto odličen način, kako pomladiti svoj nasmeh.

Porcelanaste luske

S porcelanskimi luskami estetsko rešujemo zobe, kadar so ti premajhni ali pa je njihova zunanja površina uničena do te mere, da se na da več popraviti na bolj konservativne načine. Porcelanske luske so lahko pri lažjih oblikah krivih zob odlična rešitev za ravnanje nasmeha. Za izdelavo porcelanskih lusk sta potrebni izjemna natančnost ter usklajenost zobozdravstvene in laboratorijske ekipe, saj z njimi ohranimo precej zdrave zobovine. Poleg porcelanskih lusk lahko uporabljamo za preobrazbo nasmeha porcelanske prevleke, mostičke, implantate in celo proteze, podprte z implantati, izbira pa je odvisna od posameznega pacienta.

regeneracija-foto istock Pomen regeneracije po vadbi Cake - aplikacija za navidezno preizkušanje ličil Cake: ličila lahko zdaj preizkušate kar na spletu Nikotinska zapestnica Joule Joule: kofeinska zapestnica za odvisnike od kave Latest-American-Women-Bridal-Make-Up-Tips-2016-Bridal-Makeup-Looks Poroka 2016: Tina Lasič Andrejević – make up sodobne neveste ·