Foto: craigslist
Utrip mesta · mobilno

Oglas za rabljenega Porscheja Carrera 996 Safari je postal ‘viralna’ internetna zvezda. Prodajalec iz doline San Fernanda zanj hoče 45.000 ameriških dolarjev, a to zagotovo ni prva stvar, ki bi jo v oglasu opazili.

Trenutno so rabljeni Porscheji bolj priljubljeni kot kadarkoli in tako tudi njihove cene ne padajo kaj dosti. V nekaterih primerih se te celo dvigajo ali ostajajo na bolj ali manj isti ravni. Način in oblika osebnega prevoza se vsekakor spreminjata. Predvsem z uporabo avtonomnih vozil, sistema car sharing in Uberja. Med vsemi temi, tehnologiji podrejenimi avtomobili, so unikatni primerki še kako želeni. A za Porscheja 911 Safari to nekako ne drži, saj ga ne uvrščamo med tiste bolj želene Porscheje.

Mogoče nas moti oblika prednjih žarometov, mogoče letnik izdelave ali pa imamo kateri drugi razlog. Porscheji 911 z modelno oznako 996 niso s časom prav nič pridobili na vrednosti. A tu se pojavi svetla točka v obliki zelenega Porscheja 996 Safari. Obnovljeni motor, dvignjeno vzmetenje, pnevmatike za blato in sneg, prašno barvana platišča, strešni nosilec, pritrdilni mesti za sekiro in lopato, luči za meglo, zaščita proti škropljenju blata in predelan izpušni sistem so stvari, ki naredijo tega Safarija povsem unikatnega. In notranjost? Kdaj ste nazadnje videli oblazinjenje iz tartana in to v rumeni barvni kombinaciji?

Predelan in kozmetično precej drugačen Porsche 996 Safari je zagotovo pritegnil pozornost marsikoga. Gre za unikaten avtomobil, ki bo že zaradi svoje internetne minute slave z lahkoto našel novega lastnika. Če nam čas pri vrednosti avtomobila ni bil naklonjen, obstajajo načini, da ga kljub vsemu prodamo za dober denar. Potrebujemo le dobro idejo in malo sreče.

Galerija slik: Porsche 911 Safari

Porsche 911 SafariOdpri galerijo
Tiponn Travel Machine Tiponn Travel Machine: počitniška prikolica, ki je dovolj velika za vašo garažo DS X E-tense DS X E-tense: kako je videti avto prihodnosti BMW Concept iX3 BMW Concept iX3: bo to prvi električni terenec Bavarcev cover-seabubles SeaBubbles: obrečna in obmorska mesta z novo obliko urbane mobilnosti · · ·