Porsche 911 Speedster Concept
Utrip mesta · mobilno

Porschejeva zapuščina modelov Speedster je hvalevredna, saj gre za čudovite avtomobile. Tej uspešni in dolgoletni tradiciji se utegne pridružiti še en član, saj je bil predstavljen povsem nov 911 Speedster Concept s kar 500 konjskimi močmi.

Porsche 911 Speedster Concept je osnovan na aktualnem modelu 911 Carrera 4 Cabriolet, zanj pa so uporabili podobno formulo, kot pri oblikovanju predhodnih Speedsterjev. Odstranili so vetrobransko steklo in ga postavili pod bolj agresivnim kotom ter se znebili zadnjih sedežev, namesto katerih imamo zdaj dve tako imenovani ‘gubi’. Tradicionalno so Speedsterji brez elektronike za upravljanje strehe. Imajo le osnovno platneno streho, ki se ročno odpira in zapira. Ali je enako tudi pri najnovejšem konceptu, se žal ne ve, saj Porsche ni posredoval te informacije.

Oblikovalci so se znebili tradicionalnih ogledal z modela 911 in namesto njih namestili kromirana v retro stilu. Tudi barva je zelo retro in spominja na minule čase, ko so bili Speedsterji na vrhuncu svoje slave. Gre seveda za belo in GT srebrno barvo. Na straneh boste našli številko 70, ki ponazarja 70 let Porschejevega obstoja. Sprememba se je dotaknila tudi žarometov, ki so dobili nekakšen pokrov, ki se prav tako navezuje na dizajn iz preteklosti. V notranjosti bomo našli športne školjkaste sedeže, ker pa gre za pravega Speedsterja, v njem ne bo navigacijskega sistema, klimatske naprave in radia.

Pod pokrov Speedsterja je nameščen bokserski 6-valjnik, ki se vrti do 9.000 obratov v minuti in ima 500 konjskih moči. Ostali deli šasije pripadajo aktualnemu Porscheju 911 GT3. Porsche si predstavlja Speedsterja kot konceptni avtomobil, njegove serijske izdelave pa ni na vidiku. A vendarle je konceptni Speedster preveč kul, da bi kar tako ždel v muzeju v Zuffenhausnu.

Galerija slik: Porsche 911 Speedster Concept

Porsche 911 Speedster ConceptOdpri galerijo
RemetzCar Shooting Brake RemetzCar Shooting Brake: Tesla S v karavanski obliki Spin-Car-Buying-App-2 SPIN: aplikacij za nakup avtomobila, in to brez stresa! Peugeot 508 SW Peugeot 508 SW: po limuzini še karavanska različica zapeljivega Peugeota 508 BMW X5 BMW X5: najbolj poznani SUV ima novo podobo · · · · ·