Porsche 911 Speedster
Utrip mesta · mobilno

Porsche je pred nekaj meseci predstavil prototip Speedsterja, ki se nam je vtisnil v spomin in za katerega smo si želeli, da bi postal resničnost. Nismo upali zaman, saj so se v Stuttgartu odločili, da bo Porsche 911 Speedster resnično doživel serijsko proizvodnjo.

Porsche bo naredil zgolj 1.948 primerkov Porsche 911 Speedsterja, količina pa se navezuje na leto 1948, ko je prvi Porsche 356 dobil zeleno luč, da zapelje na cesto. Ob potrditvi vesele novice so predstavili še drugo konceptno različico Speedsterja, ki nosi klasično rdečo barvo, kot jo je nosil 911 Speedster iz leta 1988. Poleg rdeče barve ima predstavljeni Speedster nameščena drugačna, 21-palčna platišča s centralno matico, ki nas spominjajo na tista s Porscheja 911 RSR in GT3. Opazna razlika je še pri dnevnih lučeh, ki so zatemnjene in delno obarvane v rdečo barvo, da se bolje podajo h karoseriji.

Že pri predhodnem konceptu smo se navdušili nad stranskimi ogledali, tokrat pa so skorajda še boljša. Obdali so jih s črnim kromom in platino, kot so storili tudi s pokrovom posode za gorivo, ki je na sredini pokrova ‘motorja’. Za večji kontrast ima najnovejši koncept črno notranjost, ki jo dopolnjujejo rdeči šivi.

Razen nekaj vizualnih sprememb sta si koncepta praktično enaka in sta osnovana na aktualnem Porscheju 911 Carrera 4 Cabriolet. Šasijo so si sposodili pri še bolj športnem 911 GT3 in dodali karoserijo iz karbonskih vlaken, da bo teža kar se da majhna. Izpušni sistem je izpod rok GT-oddelka, 6-stopenjski ročni menjalnik in 6-valjni atmosferski motor z več kot 500 konjskimi močmi pa imata prav tako vse karakteristike oddelka GT. Porsche 911 Speedster bo doživel začetek proizvodnje v prihodnjem letu.

Galerija slik: Porsche 911 Speedster

Porsche 911 SpeedsterOdpri galerijo
Mercedes-Benz razred B Mercedes-Benz razred B: sveža podoba in nove tehnologije Porsche Le Mans 919 Hybrid model car Porsche Le Mans 919 Hybrid: takšna je igračka za 14.000 dolarjev Škoda Vision RS Škoda Vision RS: prihodnost je hibridno-veganska Novi BMW serije 3 - 2019 Novi BMW serije 3: vsekakor najbolj pričakovan BMW · · · ·