2-v-1 prenosni računalnik Porsche Design Book One
V zraku · tehnologija

Znamko Porsche poznamo po hitrih in estetsko privlačnih avtomobilih, a njegov oblikovalski oddelek Porsche Design občasno postreže s kakšnim dodatkom, ki navduši tudi širši krog ljubiteljev estetike in ekskluzivnih izdelkov. Na sejem mobilne tehnologije MWC 2017 je Porsche Design tokrat pripeljal vrhunski prenosni računalnik 2-v-1 Porsche Design Book One, ki ga, v slogu avtomobilov, krasita zmogljivost in eleganten dizajn. Porsche pač ne sklepa kompromisov.

Po hibridnih avtomobilih se je Porsche zdaj vrgel še v hibridne računalniške vode. Porschejev oddelek za imenitne dodatke Porsche Design, ki je tiste z izbranim in petičnim okusom ter predvsem globokimi žepi do zdaj že razveselil s prestižnimi urami, slušalkami, pametnim telefonom in drugimi dodatki, je tokrat na barcelonski sejem mobilne tehnologije pripeljal prenosni računalnik 2-v-1 Porsche Design Book One. Ohišje je v celoti izdelano iz aluminija.

PREBERITE ŠE: Računalniško igro Doom je igral s Porschejem 911

Porsche Design se je za izdelavo hibridnega prenosnika Porsche Design Book One povezal s podjetji Quanta, Wacom, Intel in Microsoft. Namenili so mu 13,3-palčni QHD-zaslon (3200 x 1800), zaščiten z zaščitnim steklom Gorilla Glass 4, Intelov procesor sedme generacije Core i7, 16 GB sistemskega pomnilnika, SSD-disk s 512 GB, en priključek USB-C, dva USB, režo za microSD in priključek za slušalke (na tabličnem delu). Tu je tudi 5 MP kamera in kamera za prepoznavanje obraza z Windows Hello ter precizna sledilna ploščica (Microsoft Precision Touchpad). Nanj so naložili operacijski sistem Windows 10 Pro.

Na voljo je zgolj ena različica, od aprila 2017 dalje pa bo na voljo za 2.365 evrov. To je precej zasoljena cena tudi za vrhunski prenosnik, a v tem primeru plačamo znamko in edinstven pregib, ki spominja na avtomobilski menjalnik. Deluje podobno kot 360-stopinjski pregib pri Lenovo Yogi, posebna zasnova pa omogoča, da se polovici zložita brez razmika. Zaslon lahko tudi ločite od prenosnika in ga uporabljate kot tablico. Ta zagotavlja 3 ure avtonomije, prenosnik pa 14 ur. Napolnite ga v dveh urah.

Galerija – prenosnik Porsche Design Book One:

2-v-1 prenosni računalnik Porsche Design Book OneOdpri galerijo
Steve Jobs, Macintosh in Seiko Seiko obuja ročno uro, ki jo je slavno naredil Steve Jobs Gramofon Wheel Wheel: Fixie med gramofoni, ki ga lahko postavite tudi pokonci Pametna ura Huawei Watch 2 MWC 2017: Huawei Watch 2 je razlog, da se boste zaljubili v pametne ure Galaxy Tab S3 MWC 2017: tablici Samsung Galaxy Tab S3 in Galaxy Book · · · · · · · ·