porsche-911-carrera-s-martini-racing-edition
Utrip mesta · mobilno

Porsche je napovedal, da bo po modelu 918 spyder, izbrani klienteli ponudil tudi posebno Martini Racing Edition različico aktualne 911-ice. Izdelali jo bodo v samo 80 primerkih, osnovana pa je na različici carrera S s 400 KM, ki so ji dodali aero kit kup in sport chrono paketa ter znamenite martini nalepke. Cena še neznanka, zagotovo, pa ne bo nizka.

Martini v svetu avtomotošporta zaseda posebno mesto in ima velik renome med avtomobilskimi privrženci. Zato so v zgodovini te tekmovalne barve krasile številne avtomobilske dirkalnike in modele, porsche pa ima s to renomirano blagovno znamko pijač še posebej trden odnos, ki datira že v daljna 70-a leta.

PREBERITE ŠE: Eksluzivni Porsche 911 turbo cabrio za najbolj petične

Po modelu 918 spyder pa so to značilno reklamno polepitev sedaj namenili še posebni različici aktualne 911-ice, ki sliši na ime 911 carrera S martini edition. To bodo izdelali v omejeni seriji 80 primerkov vozil, ki bodo naprodaj po celem svetu, vendar bo do njih tudi če imate dovolj denarja kar težko priti. Zanje naj bi obstajala posebna lista, na kateri so najbolj zvesti pripadniki – zbiratelji te renomirane znamke, ki so v preteklosti posedovali že večje število tudi zelo posebnih različic te znamke.

Za osnovo kot rečeno služi različica 911 carrera S, opremljena z bokserskim šestvaljnim bencinskim motorjem, ki razvije 294 kW ali 400 KM. Tej so dodali aerokit kup paket zunanjih oblikovnih dodatkov, PDK prestavno avtomatiko, sport chrono paket in športni volanski obroč ter seveda značilne Martini nalepke na karoseriji.

Posebnost predstavljajo tudi osvetljena bočna aluminijasta pragova z napisom Martini Racing Edition, vozilo pa bo dobavljivo v eni od dveh barv karoserije (beli ali črni), medtem, ko bo pri notranjosti in oblazinjenju izbira seveda občutno večja. Cena, čeprav manj pomenba, za zdaj ostaja skrivnost, zagotovo pa ne bo nizka.

Odpri galerijo
cover-tesla-model-x Tesla poslal sporočila kupcem: model X pride 2015 bmw-8-series-005-1 Legendarni BMW serije 8 upihnil 25 avtomobilskih svečk Tesla_Roadster_Japanese_display Tesla Motors se odpoveduje patentom, tako da filma »Kdo je ubil električni avto 2« ne bo 2013 Arrinera Hussarya Arrinera hussarya – poljski superšportnik bo doživel serijsko proizvodnjo