Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition
Utrip mesta · mobilno

Lahko bi rekli, da gre za precej dolgo uradno ime najnovejše različice Porsche Macana Turbo. To posebno izvedenko izdelujejo v tovarni Porsche Exclusive v Leipzigu. S tem primerkom se Macan razkazuje v svoji najboljši luči in pokaže prav vse, kar zmore Porsche narediti iz Macana v tem trenutku.

Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition je prava paša za oči in je obut v ogromna 21-palčna platišča v črni barvi. Zadnji in prednji žarometi so v popolni LED-tehnologiji, ki jih še dodatno poudari kot šminka Carmine Red rdeča črta na prednjem odbijaču in rdeč napis Macan Turbo na prtljažnih vratih, s črno obarvanim napisom Porsche. V notranjosti najdemo črno oblazinjenje s posameznimi deli, ki so odeti v alkantaro. Samo ta izvedenka ima sedeže oblečene v usnje ekskluzivne rdeče barve. Enake barve so šivi in logotipi, tako v notranjosti prevladuje črno-rdeči kontrast. Enako barvno shemo lahko zasledimo na  prestavni ročici PDK in okoli kronometra Sport Chrono. Na armaturni plošči in pragovih boste celo našli oznake te posebne serije Exclusive.

Ker govorimo o najmočnejšem Porsche Macanu, ga poganja 3,6-litrski 6-valjni motor s krepkimi 440 konjskimi močmi, kar je za 40 konjskih moči več kot pri standardni različici Porsche Macan Turbo. Vseh 600 Nm navora je na voljo pri 1.500 obratih v minuti, kar je dovolj, da se ekskluzivni Macan z mesta do 100 km/h požene v 4,4 sekunde. Še bolj zanimiv je podatek, da od 80 do 120 km/h potrebuje le 2,9 sekunde. Končna hitrost se Macanu ustavi pri 272 km/h.

PREBERITE ŠE: PORSCHE 911 CARRERA T (2018): KO JE MANJ VEČ

Kot je pri ekskluzivnih različicah že pričakovati, je tudi ta Macan založen s kopico dodatne opreme. Omenimo lahko ogrevanje volana ter prednjih in zadnjih sedežev. Visoko zmogljive zavore in športni izpuh sta samoumevna dodatka, kakor tudi športno podvozje, ki Macana še dodatno zniža za 15 mm. Porsche za ekskluzivnega Macana dolgega imena že pobira naročila, zanj pa je v Nemčiji treba odšteti vsaj 116.091 evrov.

Galerija slik: Porsche Macan Turbo Exclusive Performance Edition

Porsche Macan Turbo Exclusive Performance EditionOdpri galerijo

2018-hennessey-venom-f5 (4) Hennessey Venom F5: najboljši hiperšportnik Novi Citroën C4 Cactus (2017): udobna kompaktna limuzina z izjemnim značajem Novi Citroën C4 Cactus (2017): enostavno zelo drugačen crossing-1 Islandci s 3D-zebro do počasnejše in previdnejše vožnje 1000-500-citymagazine-cover Kalashnikov IZH: kaj se zgodi, ko se Kalashnikov loti izdelave motornega kolesa? · · · ·