Porsche Mission E
Utrip mesta · mobilno

Pred dobrima dvema letoma le koncept, ki se zdaj počasi prebuja v resničnost. Porschejevi inženirji so zavihali rokave in so že zelo blizu serijski proizvodnji avtomobila, ki bo na las podoben konceptu. Leto 2019 bo zelo zanimivo, saj se nam obeta prihod Porscheja Mission E.

Cenovna politika Porscheja je, da bo futuristično-električni Mission E na voljo za podobno vsoto, kot je na voljo Porsche Panamera. To naj bi tudi pomenilo, da bo cenovno umeščen prav med Teslina modela S 75D in S 100D. To je sicer težko napovedati, saj verjetno Tesla do leta 2019 le ne bo sedela križem rok. Porsche Misson E bo na voljo v več različicah, oznake pa bodo značilno Porschejevske. Tako bomo lahko občudovali Porschejeve avtomobile Misson E z oznakami, kot sta S in GTS. Če bo avtomobil uspešen, se mu utegnejo pridružiti še druge karoserijske različice.

V konceptni obliki ima Porsche Mission E štirikolesni pogon in kar 590 konjskih moči, ki lahko po  voznem ciklu NEDC prevozi do 500 kilometrov. Moči je dovolj, da konceptni Mission E od 0 do 100 km/h pospeši v 3,5 sekunde in prevozi krog na stezi Nürburgringa v manj kot osmih minutah. Zaradi proizvodnje Porscheja Misson E in morebitnih drugih električnih avtomobilov bo Porsche vložil 700 milijonov evrov v gradnjo nove tovarne in lakirnice, namenjene zgolj električnim avtomobilom. Zaradi nove investicije naj bi delo dobilo še okoli 1700 ljudi.

PREBERITE ŠE: PORSCHE MISSION E – POKLON PRIHODNOSTI IN RESNA KONKURENCA TESLI

Galerija slik: Porsche Mission E

Porsche Mission EOdpri galerijo
Rezvani Tank Rezvani Tank: futuristični vojaški terenec Najbolj strupen Audi R8 Audi R8 LMS GT4: najbolj strupen Audi R8 Nova Honda Accord Nova Honda Accord: ne boji se športnih terencev Kode57 Enji Kode57 Enji: Najlepša mojstrovina Kena Okuyame