high_taycan_turbo_s_2019_porsche_ag-1920x1080-1
Utrip mesta · mobilno

Prihaja naelektreni Porsche Taycan, ki bo prihodnjih nekaj dni, in po vsej verjetnosti še dolgo zatem, zvezda avtomobilističnih pogovorov o električni prihodnosti. Popolnoma električni športnik prihaja v dveh različicah, Turbo in Turbo S, kasneje pa se bodo pridružile še bolj ‘umirjene’ izpeljanke.

V osnovi imata oba, tako Porsche Taycan Turbo kot Turbo S, dva elektromotorja, ki pridelata 616 konjskih moči. S pomočjo funkcije “overboost” in programom Launch Control pa razvijeta drugačno končno moč. Porsche Taycan Turbo se lahko pohvali z do 680 konjskimi močmi, model Turbo S pa premore do 761 konjskih moči. Do stotice najhitreje pripelje Turbo S in to v zgolj 2,8 sekundah. Baterija s kapaciteto 93,4 kWh ima dovolj energije za do 412 kilometrov dolgo pot pri modelu Turbo S in za do 450 kilometrov, pri modelu Turbo. Zaradi sistema z 800 voltno napetostjo, omogoča Taycan polnjenje z močjo do 270 kW, pri čemer se bo baterija napolnila od 5 do 80% v le 22,5 minutah.

Pri hitrem polnjenju bo, v idealnih pogojih, dovolj že 5 minut, za nadaljnjih 100 kilometrov vožnje. Taycan bo imel na voljo dva prtljažna prostora, prednjega z 81 litri prostora in zadnjega s 366 litri prostora. Konec prihodnjega leta bo na voljo že prva izpeljanka, Porsche Taycan Cross Turismo. Taycan Turbo in Taycan Turbo S se uvrščata med najmočnejše Porschejeve serijske modele in bosta na voljo proti koncu letošnjega leta.

Galerija: Porsche Taycan

Porsche TaycanOdpri galerijo

Volkswagen California 6.1 Volkswagen California 6.1: za družine, ki potrebujejo nekaj več Hyundai i10 Hyundai i10: tretja generacija Hyundaijevega kompaktneža UMC063_ZERO_XP_EXPERIMENTAL_007 Untitled Zero XP: motocikel, ki ga je navdahnila prihodnost Patriot Campers Desert Ops X1 in LC79 Supertourer Desert Ops Patriot Campers Desert Ops X1 in LC79 Supertourer Desert Ops: odbita kombinacija za raziskovanje brezpotij ·