Foto: Maxresdefault
Kulturni izbor · glasba

Postmodern Jukebox je magična glasbena skupina newyorških jazz glasbenikov, ki se je podala v raziskovanje pop glasbenih voda in iz njih vzela le najboljše.

Skupino Postmodern Jukebox je ustvaril izšolani pianist Scott Bradlee, ljubitel jazza, ki je včasih zavračal vse povezano s popularno glasbo. To se je spremenilo, ko je med naključnim raziskovanjem sodobnih pop voda odkril, da enostavno ne more zagotovo trditi, da je tovrstna glasba res slaba. Ugotovil je, da ga v bistvu moti kontekst izvedb pop pesmi in da je v resnici v njih nekaj umetniškega. S prilagoditvijo okoliščin pesmi, predvsem njihove izvedbe, so lahko te pesmi resnično lepe, pravi. S skupino Postmodern Jukebox želi prikazati pravo identiteto pesmi, dejstvo, da tudi s prilagojenimi okoliščinami izvedbe ne izgubijo svojega pravega bistva. Scott s svojim delom izpostavlja zanimivo dejstvo, ki se ga marsikdo ne zaveda – med visoko in nizko umetnostjo je le ozek razmak, med njima pa je zlahka postaviti most. S svojo skupino poziva k ustvarjanju vzporednega alternativnega vesolja popularne pesmi.

Postmodern Jukebox so pravzaprav čarobni, saj nas pripravijo do joka tudi ob priredbi pesmi divje Miley Cyrus.

fatboyslim Koncert: Bem Brazil – Fatboy Slim prinaša karnevalsko vročico! cover Glasbene novosti tedna #26 Foto: Topshelfclothes.com Playlista za bolj zabavno pospravljanje omare Foto: Queenphotos V pričakovanju albuma še nikoli objavljenih pesmi legendarne skupine Queen ·