Vlakec je ena izmed najbolj prepoznavnih znamenitosti v Postojnski jami.
Utrip mesta · destinacija

Iz Parka Postojnska jama sporočajo razveseljujočo novico, ki je lahko Slovencem v velik ponos.

Letos bodo prebili magično številko milijon obiskovalcev

Postojnska jama je eden izmed največjih slovenskih naravnih in turističnih biserov ter ena izmed najbolj prepoznavnih jam na svetu. Na to kažejo tudi številke obiskanosti. V letošnjem letu si je vodstvo Parka Postojnske jame zadalo, da dosežejo milijon obiskovalcev, in številke kažejo na to, da jim bo uspelo. Včeraj, 11. oktobra, so namreč presegli številko 950.000. ”To pomeni, da bomo do konca leta uresničili napoved o milijonu obiskovalcev,” so v sporočilu za medije sporočili iz vodstva Postojnske jame.

PREBERITE ŠE: Zoku Amsterdam – Edem izmed najbolj inovativnih hotelov ta hip

Vsi želijo videti človeško ribico

Število obiskovalcev Parka Postojnska jama je sicer v primerjavi z enakim obdobjem lani večje za 7,5 odstotka ali za več kot 66.000 gostov, v Vivariju Proteus, kjer lahko obiskovalci vidijo na stotine jamskih živali, pa beležijo kar za dobrih 32 odstotkov večje število obiskovalcev. Porast obiska gre pripisati predvsem svetovni zgodbi izleganja ‘zmajevih mladičkov’.

Vse več obiskovalcev je iz Izraela

Večina gostov, ki obišče Postojnsko jamo, sicer prihaja iz Italije in Južne Koreje, v letošnjem letu je več tudi slovenskih gostov. Redni gosti so še Nemci in po novem Izraelci. Med prvih deset držav po številu obiskovalcev se uvrščajo še Poljska, Velika Britanija, ZDA in Japonska. Zadnji v deseterici so madžarski gostje, ki jih je vse več, enako je tudi z obiskovalci s Hrvaške. Kot zanimivost povejmo še, da je Postojnsko jamo po naključju odkril domačin Luka Čeča.

Galerija: Prenovljen hotel Jama

Ena od večnamenskih dvoran hotela JamaOdpri galerijo

Milijonti obiskovalec je že četrto leto zapored prestopil prag Ljubljanskega gradu

Najbolj obiskana kulturno-turistična točka v državi medtem ostaja Ljubljanski grad. Števci prihodov so danes zabeležili milijontega obiskovalca, že četrto leto zapored. V letu 2013 smo ga dočakali tik pred koncem leta, 28. decembra, predlani 16. novembra, lani 22. oktobra, letos pa še deset dni prej, torej 12. oktobra.


New York, nove Benetke? New York – ameriške Benetke? Namesto s taksijem z gondolo? Jacob's Well je osupljiv, 3,7 metra širok in 37 metrov globok izvir, sicer nadvse priljubljeno kopališče za najpogumnejše. Zakaj za najpogumnejše? Tukaj je življenje izgubilo že 8 ljudi. Srhljivi kraji na Zemlji, ki jih obiščejo le najpogumnejši Naj kopališče in naj terme 2016 Naj kopališče 2016 in naj terme 2016 v Sloveniji so … The Oberoi Udaivilas, Indija Neverjetni hoteli, ki te bodo popolnoma obnoreli · · ·