titanic_in_3d_movie_stillseafc5a8792edcacee643302360f4d0fc
Utrip mesta · destinacija

RMS Titanik (Royal Mail Ship Titanic), ki danes počiva na globini 4 tisoč metrov, tudi stoletje po tem, ko je potonil na dno severnega Atlantskega ocena, buri javnost. Vsi tisti, ki vam ta nesrečna čezoceanka ne da miru, se boste lahko že leta 2018 podali med razbitine ladje in podoživeli istoimensko filmsko klasiko.

Maja prihodnje leto bo londonska potovalna agencija Blue Marble Private začela osemdnevna potovanja med razbitine najbolj legendarnega plovila sodobnega časa – Titanika. Potovanja se bo lahko hkrati udeležilo le 9 oseb, ki bodo iz St. Johna v Novi Fundlandiji s helikopterjem poleteli na jahto, ki bo plula nekje nad razbitinami.

Majhna skupina privilegiranih obiskovalcev se bo v prvih dneh potovanja prilagajala novemu okolju in se poučila o potapljanju. Tisti bolj avanturistični obiskovalci bodo imeli priložnost, da sodelujejo pri načrtovanju potopa, upravljajo s sonarjem in uporabljajo podmorski navigacijski sistem. Zadnja dva dni potovanja sta namenjena potopu. Trije potniki hkrati se bodo tako z mini podmornico iz titana in karbonskih vlaken podali do razbitin Titanika. Vključno s krmarjem in strokovnjakom za oceane se bodo podali na ladijsko palubo in si tako ogledali tudi legendarno stopnišče, na katerem se Jack v nekem drugem življenju ponovno sreča z Rose.

PREBERITE ŠE: Kaj so stregli na Titaniku? Razkrivamo originalne jedilnike!

In cena? Okoli 98 tisoč evrov na osebo. Če upoštevamo inflacijo, potem je cena skorajda enaka strošku (okoli 4 tisoč evrov), ki so ga za prvi razred plačali potniki na prvem in zadnjem potovanju Titanika leta 1912.

Galerija – razbitine Titanika 4 tisoč metrov pod vodo

Razbitine Titanika 4000 metrov pod vodoOdpri galerijo
Dsc_2406-p Za potovanje po Albaniji je potreben zanesljiv pick-up Pamukkale, Turčija Pamukkale: pozabite na Modro laguno na Islandiji, za vas imamo nekaj boljšega! Pandora: The World of Avatar Pandora: The World of Avatar – vrata odpira tematski park po vzoru filmskega sveta Zabaviščni park Fun Park Mirnovec Spomladi vrata odpira zabaviščni park Mirnovec, hrvaški Gardaland · · · · · ·