Povie – nosilec za telefon kot ogrlica
V zraku · tehnologija · gadgeti

Morda je videti bedasto, toda Povie (izpeljanka kratice POV – Point of View), nosilec za telefon, ki se nosi okoli vratu, je v resnici zelo praktična zadeva. Omogoča snemanje prizorov v prvoosebnem načinu (iz naše perspektive), tudi med gibanjem in pri tem sprosti obe roki. Podobno, ko če bi imeli na glavi športno kamero GoPro. To omogoča, da tudi sami doživimo trenutke tukaj in zdaj in ne šele pozneje, ko si posnetek ogledamo, saj med snemanjem nismo zaposleni z gledanjem v zaslon in s položajem telefona. Ali bo šla ogrlica za pametni telefon po stopinjah palice za selfieje, bo pokazal čas.

Povie je nosilec za telefon podjetja Edelkrone, ki se nosi okoli vratu kot ogrlica in se ga zato že prijemlje ime ogrlica za pametni telefon. Uporabniku omogoča snemanje prvoosebnih posnetkov, da torej svet po vzoru športnih kamer vidimo skozi njegove oči, in to brez uporabe rok.

To pomeni manj tresljajev in posledično boljše posnetke ter več svobode. Idealen je za ustvarjalce spletnih vsebin, predvsem za tiste, ki snemajo proces ustvarjanja, demonstracije ipd., saj omogoča prostoročno snemanje. Telefonu lahko prilagodite kot zajema, saj v primeru intervjuja verjetno želite, da je kamera usmerjena naprej in ne tako navzdol, kot ko na primer snemate, kako ustvarjate nekaj iz lesa.

PREBERITE ŠE: Bluejay: Slovenci s prvim pametnim avtomobilskim nosilcem za telefon

Povie je lahko tudi stojalo za pametni telefon, ki se na ogrlico z magnetno ploščico prisesa s pomočjo samolepilne ploščice (ta je priložena in roma na ohišje telefona), kar zagotavlja, da naprava ostane na svojem mestu kljub tresljajem. Za Povieja morate odšteti (preračunanih) 45 evrov.

Povie – nosilec za telefon, ki se nosi okoli vratu:

Povie – nosilec za telefon kot ogrlicaOdpri galerijo
Vibrator budilka Little Rooster – budilka vibrator za orgazmično prebujanje Brezžični polnilnik OvRcharge OvRcharge – brezžični polnilnik za pametni telefon, ki med polnjenjem lebdi Zapetni dron Nixie Nixie – zapestni dron s kamero, ki se vrne kot bumerang Pokemon GO dodatki Pripomočki, ki so nastali samo zaradi mobilne igre Pokemon GO · · ·