the org
Utrip mesta · arhitektura

Tehnologija vsak dan prinese nekaj novega in s svojim delovanjem prispeva k spreminjanju sveta, kot ga poznamo danes. Njena odkritja pridno izkorišča tudi arhitektura. Rezultati sodelovanja med disciplinama so vsekakor vidni.

Arhitekt Florian Marquet, ki si kruh služi v Šanghaju, je predstavil “the org” – modularni sistem, ki je zasnovan v skladu s potrebami prebivalcev.

Strukture, iz katerih je sestavljen, se ponašajo s fleksibilnim delovnim prostorom, ki ga uporabniki lahko poljubno izkoristijo. Ljudem ponujajo možnost, da postanejo povsem svobodni in samostojni.

Zabojnik bo mogoče naročiti prek aplikacije za pametne telefone in druge tehnološke naprave. Sistem za naročanje uporabnikom omogoča, da najamejo enoto, ki bo najbolje izpolnila njihova pričakovanja.

Med bivanjem v zaprtem prostoru bo prav tako mogoče potovati, kar je ključnega pomena za mlajše generacije z dinamičnim življenjskim slogom. Premikajoči domovi so gotovo del naše prihodnosti, saj človeka odlično povezujejo s tehnologijo. Ljudje na ta način ne bodo po nepotrebnem porabljali časa za premik z ene točke na drugo.

Kako dolgo bo treba čakati na to, da se bodo modularni zabojniki znašli na trgu? Kdo ve, morda boste tudi vi že čez nekaj let bivali v njih …

Galerija – Modularni zabojniki “the org”

the orgOdpri galerijo

ezgif.com-webp-to-jpg (6) Ta psihedelična hiša v obliki kače, je eden najbolj nadrealističnih Airbnbjev na svetu ZRE_Schwendi_01_Titelbild Zero Real Estate: hotel brez sten in stropa pod švicarskim nebom creative-design-giant-hands-bridge-ba-na-hills-vietnam-5b5ec9f07c1d1__700 Dih jemajoči most v Vietnamu, ki spominja na film Gospodarja prstanov Plavajoči park Rotterdam Plavajoči park v Rotterdamu je v celoti zgrajen iz odpadne plastike · · ·