mainimage-ilon-msk-pokaza-gotova-otsechka-ot-tunela-pod-los-andzhelis
Utrip mesta · arhitektura

Elon Musk, generalni direktor podjetij Tesla in SpaceX, nas vsakič znova navduši s svojimi poslovnimi potezami. Po tem, ko je v začetku letošnjega leta prodajal ognjemetalce, pa se je tokrat izkazal z družbeno koristnim proizvodom.

Boring Company je eno izmed Muskovih podjetij, zadolženo za kopanje predorov pod Los Angelesom. Zdaj je postalo jasno, da bo prvi predor, ki bo namenjen prevažanju potnikov, svoje odprtje dočakal že 10. decembra. Javnost bo na ta dan lahko uživala v brezplačnih vožnjah.

Testni predor v dolžino meri 3,2 km. Nahaja se pod sedežem podjetja SpaceX v losangeleškem okrožju Hawthorne. Zaenkrat bo služil predvsem kot koncept za podzemno javno transportno omrežje, ki bo temeljilo na izkoriščanju avtonomnih vozil na električni pogon.

Skate”, kakor so ustvarjalci poimenovali edinstveno prevozno sredstvo, bo sposoben prevažati med 8 in 16 potnikov. Največja hitrost, ki jo bo dosegel, bi naj znašala 250 km/h. Po magnetnih tirnicah se bo prav tako mogoče prevažati z vozilom za eno osebo.

Na izgradnjo podzemnega sistema, ki bi nekoliko sprostil losangeleški cestni promet, bo potrebno počakati še nekaj časa. Brez dvoma lahko ugotovimo, da Musku ambicioznosti ne manjka. Nedavno je tako zatrdil, da namerava s predorom povezati New York in Washington.


Yesil_odak_Trailer_ekolojik_prefabrik_ev_1 Nizkocenovna čudovita hiška, ki jo lahko za nameček še premikate unnamed.0 To bo najvišja stanovanjska stolpnica na svetu Palazzo Versace Najlepše hotelske avle na svetu jacob-witzling-cabin-designboom-1800 Gozdna hišica, prekrita z mahom, je videti kot iz pravljice ·