Tunel ljubezni v Ukrajini
Utrip mesta · destinacija

Pravljični tunel, ki se skriva pod prepletenimi krošnjami dreves v Ukrajini, je kraj, ki ne pusti ravnodušne nobene romantične duše.

Sredi pravljičnega gozda v Ukrajini blizu mesta Klevan, se nahaja železniška proga, nad katero se je v zadnjih letih s pomočjo prepletanja rastlinja in drevesnih vej oblikoval pravi tunel ljubezni. Po progi se vsak dan vozi lokomotiva, ki prevaža les, tračnice pa so postale tudi zelo priljubljeno sprehajališče za vse zaljubljence. In prav zaradi tega si je ta pravljični tunel prislužil ime Tunel ljubezni.

Legenda pravi, da zaljubljeni pari, ki se jim uspe prebiti skozi dobre tri kilometre dolg tunel, čaka ena želja, če so njihovi nameni seveda iskreni. Tunel je najlepši pomladi in poleti, ko so krošnje dreves najbolj bogate, dih jemajoč pa je tudi pozimi in jeseni.

Tunel ljubezni v UkrajiniOdpri galerijo
Otok Vila Franco do Campo Vila Franco do Campo: Košček paradiža sredi Atlantika Ledene jame v Wisconsinu Ledene jame, ki jih je ustvaril polarni mraz hoteli-cover 16 najbolj odštekanih hotelov na svetu Soci 2 - Velika ledena dvorana Soči – olimpijske igre med palmami ·