Novoletna jelka v Vilni
Utrip mesta · destinacija

Tako kot so pred dnevi praznične lučke osvetlile Ljubljano in druga slovenska mesta in kraje, je praznični duh zajel tudi Vilno, glavno mesto Litve, od koder prihajajo čudoviti posnetki božičnega drevesa. To je še višje od ljubljanske ”Melanije”, ki v višino meri 20 metrov. A bolj kot njena višina očara čarobni ‘plašč’ iz lučk, v katerega so odeli mogočno jelko, ki ponosno stoji pred vilensko katedralo. Kaj menite, prekaša Melanijo ali je ljubljanska vseeno lepša?

Vilenska novoletna jelka vas bo s svojo lepoto popolnoma omrežila. Še dodatno jo namreč razsvetljuje mreža iz 50 tisoč belih lučk.

Za primerjavo, ”Melanijo” osvetljuje 10 kilometrov lučk, Ljubljano pa skupno krasi kar 64 kilometrov svetlobnih skulptur.

PREBERITE ŠE: 10 alternativnih božičnih dreves: predlogi DIY

Vilenska praznična jelka v beli ‘obleki’ deluje naravnost čarobno. V višino meri 27 metrov, v širino pa 50 metrov. Skupno se razteza na 2500 kvadratnih metrih. Žari tako močno, da se jo bojda opazi tudi z letala.

Galerija – praznična jelka v Vilni:

Novoletna jelka v VilniOdpri galerijo

shutterstock_205170388 Dubai Mall: kaj vse najdemo v največjem nakupovalnem centru na svetu? Vulkanski krater Dallol v Danakilski depresiji v Etiopiji leži nekaj deset metrov pod nadmorsko višino. Veličastne pokrajine na Zemlji, ki se zdijo neresnične Jubel - skrivnostno potovanje Jubel: stran za organizacijo potovanj, ki vas odpelje na skrivnostno destinacijo top destinacije 2017 Lonely Planet izbral top destinacije za 2017 · · · ·