wallpapersden.com_jason-momoa-aquaman-2018-movie_2048x1152
Kulturni izbor · film

Konec leta se s svetlobno hitrostjo približuje, kar pomeni, da bomo kmalu lahko uživali v praznikih. Izkoristite jih za ogled kakšnega izmed filmov, ki so jih kinematografi pripravili za december. Spoznali boste nekaj o zgodovini podmornice Kursk, Mary Poppins, Asterix in Obelix se bodo vrnili, končno pa bomo videli tudi Jasona Momoo v filmu Aquaman.

Decembra si bomo lahko vzeli čas za ogled različnih filmov, ki so jih ustvarjalci dolgo časa pripravljali. Trenutni spored za filme, ki si jih bomo ogledali decembra, je spodaj, a se ta lahko tudi spremeni, zato si oglejte uradne strani slovenskih ponudnikov filmskih vsebin.

ZGODOVINSKA DRAMA
Kursk: prekletstvo globine (Kursk), 2018

Knjiga Roberta Moora o katastrofi, ki je doletela podmornico Kursk, bo prišla kmalu tudi na velika platna. Ruska podmornica K-141 Kursk je bila ponos ruske flote, simbol sposobnosti in moči ruske mornarice. V filmu smo priča eni najhujših pomorskih tragedij, saj je na krovu te bilo 118 mornarjev in častnikov; večina je bila mlajša od 30 let. Medtem ko se je posadka borila za življenja, so se njihove družine bojevale s političnimi preprekami.

od 6. decembra / Kolosej, Cineplexx

AKCIJSKA DOMIŠLJIJSKA PUSTOLOVŠČINA
Smrtonosni stroji (Mortal Engines), 2018

Tisoč let po kataklizmi, ki je uničila civilizacijo, se je človeštvo prilagodilo in razvilo nov način življenja. Zdaj se po svetu potikajo orjaška premična mesta, ki neusmiljeno prežijo na manjša naselja. Tom Natsworthy iz spodnje ravni potujočega mesta London se mora po srečanju z nevarno ubežnico Hester Shaw boriti za preživetje. Popolnoma nasprotna človeka, ki se nikoli ne bi smela srečati, skujeta nepričakovano zavezništvo, ki bo spremenilo prihodnost.

od 6. decembra / Kolosej, Cineplexx

AKCIJSKA DOMIŠLJIJSKA PUSTOLOVŠČINA
(Aquaman), 2018

Aquaman razkriva zgodbo o izvoru polčloveka, ki ga popelje na potovanje njegovega življenja – potovanje, na katerem se bo ne le primoran soočiti z resnico o tem, kdo dejansko je, temveč tudi odkriti, ali je vreden položaja, za katerega se je rodil: položaja kralja.

od 13. decembra / Kolosej, Cineplexx

ANIMIRANA DOMIŠLJIJSKA PUSTOLOVŠČINA
Spider-man: Novi svet (Spider-Man: Into the Spider-Verse), 2018

Najstnik iz Brooklyna Miles Morales nam bo razkril neomejene možnosti Spider-Manovega sveta, pa tudi to, da očitno ni sam. Spider-Manov svet bomo spoznali v povsem drugačni luči in tokratna dogodivščina nas bo prisilila, da postavimo pod vprašaj vse, kar se nam je doslej zdelo, da vemo o najslavnejšem človeku-pajku na svetu.

od 13. decembra / Kolosej, Cineplexx

ANIMIRANA DRUŽINSKA KOMEDIJA
Asterix: Skrivnost čarobnega napoja (Asterix: The Secret of the Magic Potion), 2018

Če se z družino že nekaj časa niste odpravili v kino, vas bo priredba stripovske pustolovščine nepremagljivih junakov ponovno združila. Čarodej Čudomix naznani, da je čas, da Galcem zagotovijo prihodnost; z Asterixom in Obelixom se poda na iskanje mladega druida, na katerega bo lahko prenesel skrivnost čarobnega napitka, ki omogoča trajno zaščito.

od 20. decembra / Kolosej, Cineplexx

KOMEDIJA
Zdaj ali nikoli (Second Act), 2018

Mayi (Jennifer Lopez) je trgovka, ki spremeni svoj način življenja in navade, da dokaže, da naziv in diploma nista odločilni za uspeh v življenju. Maya že petnajst let živi v Queensu in dela na istem delovnem mestu v tamkajšnjem supermarketu. Ko dolgo pričakovano napredovanje pred njenim nosom dodelijo nekomu drugemu, dobi Maya s pomočjo lažnega življenjepisa in najboljše prijateljice Joan sanjsko službo v pisarni. Edna težava je, da o poslu, v katerem se je znašla, ne ve popolnoma ničesar.

od 20. decembra / Kolosej, Cineplexx

AKCIJSKA ZNANSTVENA FANTASTIKA
Bumblebee, 2018

Leta 1987 si je Bumblebee našel zatočišče na odpadu v majhnem obmorskem mestecu v Kaliforniji. Poškodovanega in polomljenega ga najde dekle Charlie, ki bo kmalu dopolnila osemnajst let in išče svoje mesto pod soncem. Ko mu pomaga, da si opomore, dekle kmalu ugotovi, da to le ni navaden rumen Volkswagnov hrošč, temveč transformer, ki je posebne vrste.

od 20. decembra / Kolosej, Cineplexx

DRUŽINSKI DOMIŠLJIJSKI MUZIKAL
Mary Poppins se vrača (Mary Poppins Returns), 2018

Mary Poppins je popolna varuška z edinstvenimi čarobnimi veščinami, ki lahko rutinsko nalogo spremeni v nepozabno, fantastično avanturo. Tokrat se Mary Poppins vrača, da bi pomagala novi generaciji družine Banks ponovno najti radost in čudež po izgubi ljubljene osebe. Skrivnostni varuški se pridruži tudi prijatelj Jack, ki je optimističen prižigalec uličnih svetilk, ki pomaga vnesti svetlobo in življenje na ulice Londona.

od 27. decembra / Kolosej

PUSTOLOVSKA KRIMINALKA
Vladar Pariza (Emperor of Paris), 2018

Za časa vladavine Napoleona Bonaparteja velja Francois Vidocq – edini človek, ki je pobegnil iz najhujših zaporov v Franciji – med preprostim življem Pariza za pravo legendo. Po zadnjem spektakularnem uspešnem pobegu je nekdanji zapornik tako rekoč prepuščen smrti in poskuša ponikniti v pozabo pod krinko preprostega trgovca. A preteklost ga ujame, ko ga obtožijo umora, ki ga ni zagrešil. Šefu policije predlaga kupčijo – v zameno za svobodo se jim bo pridružil v boju proti podzemlju. Čeprav jim pomaga dosegati sijajne rezultate, izzove sovraštvo svojih novih kolegov policistov in bes podzemlja, ki na njegovo glavo razpiše nagrado.

od 27. decembra / Kolosej


screen-shot-2018-06-27-at-8-23-07-am copy 7 najbolj pričakovanih filmov 2019, ki temeljijo na resničnih dogodkih gameofthrones-112513-1280-1493924380460_1280w Vse, kar morate vedeti pred 8. sezono Igre prestolov maxresdefault (24) V teh filmih so igralci šli do konca: igralski pari, ki so se ZARES ljubili gigli-1200-1200-675-675-crop-000000 (1) 15 filmov, ki so tako slabi, da so že dobri · · · ·