Prebral boš ljudi kot knjigo: 10+ šokantnih psiholoških trikov, ki jih želiš preizkusiti TAKOJ
V zraku · buzz buzz

Knjig o pop psihologiji je na pretek. Opisujejo najrazličnejše psihološke fenomene: od tega, kako razbrati skrita sporočila iz telesne govorice, do tega, kako si pomagati ob določenih osebnih ali partnerskih težavah. Mi vam razkrivamo 23 psiholoških trikov, ki so tako preprosti, da jih boste želeli takoj preizkusiti.

Najlažji način učenja je, da poskušate želeno snov razložiti nekomu drugemu tako, da jo bo razumel.

Če želiš ugotoviti, ali te nekdo opazuje, poskusi zazehati – če tudi ta oseba zazeha, te morda res na skrivaj opazuje.

Če sumiš, da boš imel s šefom težave, se na sestanku usedi blizu njega, saj je težje biti do drugega strog ali nesramen, če je v tvoji neposredni fizični bližini.

Naredi ta eksperiment: ob določeni besedi, ki jo tvoj sogovornik reče, se vedno nasmehni in pokimaj. Opazuj, kako bo vse bolj pogosto začel uporabljati to besedo.

Z odlašanjem stvari, ki jih moraš narediti, lahko prenehaš tako, da pred spanjem razmišljaš o načinu izvedbe – naslednji dan se boš lažje lotil zadeve.

Romantiko med dvema prijateljema lahko odkriješ tako, da spraviš skupino v smeh – če se pogledata, sta si morda romantično naklonjena.

Če si želiš, da bi se nekdo strinjal s tabo, lahko to možnost povečaš z nagibom glave. Zrcalni nevroni pri drugi osebi bodo povečali verjetnost, da bo ta oseba prikimala.

Če ti nekdo ne želi dati odgovora, ti pa ga potrebuješ, bodi tiho ter neizprosno vzdržuj očesni stik.

Če se želiš nekomu prikupiti ali ga/jo osvojiti, ga/jo dovolj pogosto naslovi po njegovem/njenem imenu – to bo zvišalo pozornost te osebe.

Če si živčen pred nastopom ali sestankom, posezi po žvečilni. Možgani so naravnani tako, da se počutimo varne, kadar jemo.

Nekatere raziskave so pokazale, da ima poslušanje klasične glasbe med učenjem pozitiven učinek.

Poznate neprijeten občutek, ko se vam v glavi vrti ena in ista vrstica pesmi? Utišate jo tako, da si zapojete konec te pesmi.

Če vam je ob očesnem stiku zelo neprijetno, se osredotočite na predel med očmi.

Če se vaš otrok zmrduje nad zelenjavo, ga preprosto vprašajte, ali bo imel tri kose ali pet kosov zelenjave.

Ko si v slabi koži, se prisili v nasmeh in čez nekaj časa se boš avtomatično počutil nekoliko bolje.

Slabost v avtu je najlažje premagati tako, da možganom sporočimo, da se premikamo. To pa ni tako težko: preprosto poglej skozi okno.

Če si moraš zapomniti veliko količino informacij, jih preprosto razbij na več manjših enot in memoriziranje bo veliko hitrejše.

Če se želite nekomu priljubiti, ga prosite za majhno uslugo.

Trku na polni ulici se boste najlažje izognili tako, da pogled usmerjate tja, kamor imate namen iti – to drugim sporoči vaše namene in pot boste imeli (skoraj) prosto.

Kako dobiti službo? Poskrbite, da ste na intervjuju prvi ali zadnji izmed množice kandidatov.

Če želite, da se nekdo počuti dobrodošlega, poskušajte imeti toplo dlan pred stiskom roke.

Ko želite pomagati prijatelju z nasvetom, povejte, da vas je tega naučil vaš oče, in prijatelj bo bolj verjetno upošteval nasvet.


emma-paillex-487293-unsplash Smučarji so srečnejši ljudje, pravi znanost Top 10: najboljši halloween kostumi parov, ki so boljši od originalov Top 10: najboljši halloween kostumi parov, ki so boljši od originalov Raflezija Divje rastline, ki vas lahko ubijejo ali pa vam rešijo življenje IMG_0084_d_850 Takšen je videz teh slavnih zvezd, ki so dolgo skrivale svoje obraze · ·