Slika 11_Odsevna fotografija
V zraku · buzz buzz

Prekrasne fotografije odsevov, v katere lahko zaradi lepote in zanimive postavitve strmimo ure in ure, najdemo precej zlahka, težje pa jih ustvarimo. Po ogledu navdihujočih primerov – osupljivih pokrajin in odsevajočih kapljic rose bo ta zanimiva fotografska tehnika zagotovo vzbudila pozornost, ob kateri nas bodo zasrbeli ustvarjalni prsti.

Na spletu najdemo kar nekaj člankov z navodili, ki so lahko v veliko pomoč pri fotografiranju raznoraznih odsevov, ki poleg pozornosti vzbudijo tudi vprašanja, kako je moč sploh kaj takega posneti. Spodnje fotografije so odraz spretnosti, ki poleg potrpežljivosti in časa zahtevajo tudi dobro poznavanje tehnologije, tako našega fotoaparata kot tudi vrsto programov za obdelavo izdelkov.

Za tovrstno fotografsko izražanje pogosto slišimo, da je precej abstraktno, odvisno od motiva in postavitve, toda način, kako pristopiti k ustvarjanju, se še vedno razlikuje od fotografa do fotografa. Naj gre za očarljive mikro kompozicije, veličastne pokrajine ali osupljive odseve v vodi – prepustimo se domišljiji, ki jo ustvarja ta zanimiva fotografija odsevov.

Oglejte si galerijo prečudovitih fotografij odsevov!

Odpri galerijo
Eifflov stolp letos praznuje 125 let Slika 2-Red Bull Air Race Red Bullove letalske dirke nad morjem Slika 1_Hank Moody 10 največjih odvisnikov od seksa na platnu 844d2e20-b518-11e3-9b21-4dbdcd8225fd_477052853 Velikanska skulptura iz barbik · ·