shutterstock_1052801807
V zraku · buzz buzz

Do globalnega segrevanja, ki je posledica človekovega ravnanja in se nanaša na višanje povprečne temperature na Zemlji, ni prišlo v zadnjih 20 letih. Vzroki za nastanek tega pojava segajo daleč nazaj v preteklost.

Izkazalo se je, da so ljudje že več kot pred stoletjem  vedeli, da njihovo početje prispeva k postopnemu uničevanju Zemlje in atmosfere.

To med drugim dokazuje zapis iz novozelandskih časopisov “Rodney and Otamatea Times”, “Waitemata” in “Kaipara Gazette”, ki je izšel avgusta daljnega leta 1912. Iz članka je razvidno, da so ljudje na začetku 20. stoletja pravilno napovedali prihodnost. Prav zato je še toliko bolj nenavadno, da se s tem okoljskim problemom nismo ukvarjali že prej.

Avtor članka je zapisal, da v pečeh po svetu vsako leto zgorita približno 2 milijardi ton premoga. Zaradi tega se v ozračje sprosti kar 7 milijard ton ogljikovega dioksida. Posledično prihaja do tanjšanja ozonske plasti, kar bomo lahko na svoji koži občutili v naslednjih stoletjih.

Le zakaj nismo ukrepali prej?


shutterstock_288238796 Tatuji ti ne bodo preprečili, da dobiš službo, pravi raziskava enrique 13 zvezdnikov, ki očitno pijejo eliksir mladosti Zaradi tega si "BOLJŠI": to počnejo inteligentni ljudje, povprečni pa ne Zaradi tega si “BOLJŠI”: to počnejo inteligentni ljudje, povprečni pa ne · · ·