1
Kulturni izbor · odri

Predstava Prague Burlesque obuja skoraj pozabljeno vrsto odrske umetnosti, ki je cvetela v prvi polovici dvajsetega stoletja. Gledalce s pomočjo čutnega plesa, dih jemajočih kostumov, komičnih vložkov in eksotične scenografije popelje v fantazijski svet erotike.

Prague Burlesque je leta 2007 zasnoval producent in režiser David N. Jahn, ki se v njej pojavlja tudi kot svoj odrski alter ego Sonny Vargas. Ekipo trenutno dopolnjujejo tri glavne dame Lady Mousellyca, Angelina Angelic in Miss Cool Cat ter nekaj plesalk. Predstava se v angleškem jeziku vsak petek odvija v obnovljenem secesijskem biseru, praškem kraljevem gledališču in oživlja spomin na obdobja, ko je bila erotika bolj sofisticirana in ženske resnično ženstvene.

Tekom predstave plesalke in Sonny pogosto menjajo kostume in se na oder vračajo kot policisti, cirkusanti, afriško pleme in zdolgočaseni zakonci. Dekleta med glasbenimi točkami elegantno odlagajo posamezne kose oblačil, ključni deli telesa pa vedno ostanejo prikriti. S tem poudarek namesto goloti dajejo umetnosti slačenja in gledalce puščajo v večnem suspenzu.


IMG_0932 Praznični december v ljubljanski in mariborski operni hiši IMG_8045 Ekstravagantni Salvador Dali na Gospodarskem razstavišču ko_ko_komedija4 Ana Marija Mitić in Katarina Čas v KO KO KOMEDIJI L.Jurisic_P.Veber_I_Fear_Slovenia_┬ęPetraVeber Leja Jurišić in Petra Veber: plesna predstava I Fear Slovenia ·