Roman Abramovič in njegovi avtomobili.
Utrip mesta · mobilno

Ruski mogotec Roman Abramovič ima osupljivo zbirko avtomobilov. Nedavno je svoje jeklene konjičke postavil na ogled na znamenitem dirkališču Nürburgring, ki je v lastni njegovega nekdanjega partnerja in prijatelja, ruskega milijarderja Viktorja Kharitonina. Strokovnjaki ocenjujejo, da je vrednost voznega parka lastnika nogometnega kluba Chelsea FC prek 10 milijonov evrov!

Ruski milijarder Roman Abramovič ima v svoji garaži impresivno zbirko avtomobilov, ki jih je nedavno pokazal javnosti na legendarnem nemškem dirkališču Nürburgring, kjer jih je vozil s svojim prijateljem in lastnikom steze, še enim ruskim oligarhom, Viktorjem Kharitoninom, ki je stezo za dva dni spremenil v njuno zasebno igrišče. Eden od najbogatejših ljudi na svetu (Forbes vrednost Abramovičevega premoženja ocenjuje na 7,6 milijarde dolarjev) si med drugim lasti Ferrarija, Bugattija, kot diamant redko Zondo in druge jeklene konjičke, o katerih lahko navadni smrtniki zgolj sanjamo.

PREBERITE ŠE: Kako Lionel Messi zapravlja svoje milijone?

Roman Abramovič se je sploh prvič v javnosti pokazal v tovrstnem avtomobilu, katerih skupno vrednost ocenjuje na več kot 10 milijonov evrov. Samo superšportnik Pagani Zonda R je vreden 3 milijone evrov in je eden izmed zgolj 15 primerkov na svetu. Poleg slednjega ima v garaži še prototip Ferrarija FXX, Ferrarija 488 GT3, Bugattija Veyrona, Mercedes-Benza AMG GT3, Astona Martina Vulcano itd.

To so pregrešno dragi avtomobili, ki jih ima v lasti Roman Abramovič:

Pagani Zonda ROdpri galerijo

Porsche Panamera 4 E-hybrid Porsche Panamera 4 E-hybrid – ekološko ozaveščena Panamera Gymkhana 9 Gymkhana 9 – Ken Block tokrat trpinči Forda Focusa RS RX Opel Karl Rocks Opel Karl Rocks – mestni malček, po katerem se preteka kri križanca Električni dostavnik Mercedes Vision Van Dostavnik prihodnosti Mercedes Vision Van – kurir za 21. stoletje · · · ·