infsd-swimwear-v5sW7V21u1E-unsplash
V zraku · buzz buzz

Strahovi so lahko izčrpavajoči. Lahko nam preprečijo, da bi v celoti živeli svoje življenje, doživljali stvari, ki si jih želimo, in se preprosto imeli lepo!

A obstajajo načini, da svoje strahove premagamo in jih spremenimo v moč! Kako?

Meditirajte s svojimi strahovi

Ni nujno, da sedite na mirnem, tihem mestu, z zaprtimi očmi. Meditacija prihaja v različnih oblikah in velikostih. Ko pride do premagovanja strahov, lahko meditirate tudi tako, da se sprehodite po naravi. In ne, ne hitite proti cilju, ampak se lenobno sprehajajte. Začutite svež zrak, opazite in povohajte rože, opazujte rastline, živali, žuželke pri delu. Vse to vam bo pomagalo, da stvari postavite v perspektivo, vključno z vašimi strahovi. To vam bo pomagalo, da jih izpustite.

Sprejmite večji izziv

Tak, ki se ga ne bojite. Želite preteči maraton? Potem je bolje, da začnete trenirati danes. Bi se radi naučili plesti? Vzemite v roke pletilko in volno. Želite napisati knjigo? Raje začnite tipkati. S sprejemanjem večjih izzivov, ki se jih v večini ne bojimo, dokazujemo sebi, da lahko postanemo veliki, da smo lahko drzni in da je le malo stvari, ki jih ne moremo premagati.

Negujte svoj um in svoje telo

Gre za dvostranski pristop. Najprej negujte svoj um. Vsak dan se naučite nekaj novega. Prebirajte knjige za učenje in prebirajte jih za užitek. Odprite se za filozofijo drugih. (Virtualno) se družite z ljudmi, ki jih zanimajo enake stvari kot vas. Naj bo vaš um zdrav in dobro nahranjen. Drugič, negujte svoje telo. Jejte dobro hrano, uživajte v telesnih dejavnostih, bodite človek v vsem svojem sijaju. Z “zlomljenim” telesom boste namreč težko premagali svoje strahove.

Začnite s spremembami v svojem življenju

Lahko so manjše spremembe, na primer poskrbite, da boste vsak dan posesali stanovanje ali pa na balkonu v miru spili skodelico svojega najljubšega čaja. Lahko pa so tudi večje spremembe, kot je nova vadba ali vpis v tečaj, ki si ga že dolgo ogledujete. Karkoli že boste izbrali: premikanje iz območja udobja je lahko v pomoč, ko morate sebi dokazati svoje sposobnosti, da lahko osvojite tako rekoč vse.

Pozitivne afirmacije

Ne pozabite si povedati, kako pametni in močni ste. Opomnite se, na glas, da lahko premagate vse svoje strahove. In še prej ko se boste zavedali, boste živeli in dihali to resnico!

“Ena od stvari, ki je v tej celotni sagi do zdaj najbolj razočarala, je, da nikomur ni bilo treba množično kupovati. Ampak ljudje so to počeli, kar je vodilo do tega, da so začeli paničariti, in zdaj nekateri ne morejo kupiti niti osnovnih stvari. Mi smo virus. Mi smo najšibkejši člen. Strah in pohlep pa sta naš propad.” – Genesis Elijah, britanski raper, na Twitterju

maya-angelou-circa-1970 copy Uspeh je to, da imaš rad sebe: 13 življenjskih citatov Maye Angelou Stičišče ponudnikov brezplačne pomoči - Pomoč na dlani (foto_4PDIH) Pomoč na dlani: poiščite si pomoč pri nakupu in dostavi živil ali zdravil ter varovanju otrok ezgif.com-webp-to-jpg - 2020-03-30T151458.392 Pozor, bunkeljni! Zdaj se lahko vpišete na Bradavičarko v učne ure čaranja, napojev, obrambe pred temačnimi silami in še več! jasmin-chew-bMI5O6faGTs-unsplash V svetu, polnem negotovosti, poišči nekaj lepega!