shutterstock_343078265
V zraku · buzz buzz

Moški se obremenjujejo kaj si pravzaprav želijo in iščejo ženske. A znanost ima “točen” odgovor”.

Kakšna je povprečna dolžina penisa? Večno vprašanje, ki si ga moški ponavadi zastavljajo pod tušem, pred ogledalom, ko pomerjajo hlače ali si ogledujejo filme z odraslo vsebino, se je končno vmešala tudi znanost oz. statistika in po 15 tisoč testirancih našla odgovor, ki si ga zagotovo želi slišati vsak moški. Odgovor, ki bo pomiril marsikoga, ki trpi zaradi prepričanja, da ima podpovprečnega. Ker, če si ženske belijo glavo s številko košarice modrčka, si jo moški s ”košarico” v hlačah. V bistvu si sploh nismo tako zelo različni.

Znanstveniki so preko 17 različnih znanstvenih raziskav izmerili kar 15,521 penisov in se končno dokopali do povprečne dolžine moškega spolnega organa. V vzorec so bili vključeni predstavniki vseh starosti (od 19 do 91 let) in vseh ras, dolžino pa so merili zdravniki in ne posamezniki sami (tu so moški radi hitro velikodušni), zato ni prostora za različne interpretacije ali spodkopavanje razultatov. Ti so sledeči. Povprečna dolžina penisa v mehkem stanju oz. fazi mirovanja je 9,16 centimetra (obseg 9,13 cm), ko je vzburjen oz. v fazi erekcije pa se korenjak stegne do dolžine 13,12 cm, njegov obsega pa tedaj znaša 11,66 cm.

Razočarani? Navdušeni? Pomirjeni? Verjetnost je, da (bo)ste padli nekam vmes, v zlato sredino, kar pomeni, da centimetri več ne bodo načenjali ali prespraševali vaše moškosti, povzročali negotovosti, psihičnih problemom ali manjvrednostnega kompleksa. Sicer pa tisti, ki ste ob podatkih doživeli razočaranje, brez skrbi, še vedno velja rek, da ni vse v velikosti. A verjetnost, da je vaš, kakorkoli ga že pač kličete, (pre)majhen, je res majhna, saj ima zelo majhnega le 2,28 odstotka moških (5 odstotkov ima krajšega od 10 cm). Če pa ste morda upali, da boste padli v nadpovrečno kategorijo, pa tudi ni treba povešati nosu, saj 16 centimetrov ali več v fazi erekcije zmore le 5 odstotkov penisov tega sveta.

PREBERITE ŠE: Kaj o nas povedo naši hišni ljubljenčki?

In če morda velja urbani mit o velikem avtomobilu in majhnem penisu, raziskovalci (psihiatri) iz londonske univerze King’s College niso našli korelacije med velikostjo noge oz. čevlja in velikostjo penisa, prav tako je praktično ni med telesno višino in dolžino tistega, kar se skriva v hlačah. Kaj pa geografsko poreklo? Verjetno poznate zgodbice o temnopoltih anakondah. No, po raziskavah sodeč gre za mit, ker ni bilo zaznati večjih odstopanj v velikosti glede na poreklo.

Navodilo, kako pravilno izmeriti dolžino penisa:

Meriti je potrebno od sramne kosti do konice glavice, pri tem pa morate zanemariti kožne gube in maščobo.

In kaj si ženske pravzaprav želijo

Raziskava na vzorcu več tisoč je pokazala, da je idealna dolžina, ki jo iščejo ženske nekoliko večja od “moškega” splošnega povprečja. Tako so za idealno dolžino izbrale penis dolžine 16,3 centimetra in obsegom 12,2 cm.


shutterstock_630996485 Jabolka že celo življenje jemo napačno: zavržemo najbolj zdrav del! shutterstock_106633085 Le inteligentni ljudje bodo priznali ta greh musk Ni šlo vse kot po maslu: to so prve službe svetovnih milijarderjev shutterstock_1258178125 20 življenjskih resnic, ki si jih nihče ne želi priznati