Premik ure 2017 - poletni čas
V zraku · buzz buzz

Dan je vse daljši, konec marca pa bo postal še daljši. Bliža se namreč prvi premik ure v letu 2017. Z zimskega, na katerega smo prešli 30. oktobra 2016, bomo namreč zadnjo nedeljo v marcu tradicionalno prešli na poletni čas. Ta pride na 26. marec 2017. V noči s sobote na nedeljo bomo čas prestavili za eno uro naprej.

Zimski čas se počasi poslavlja, na vrata namreč že trka poletni čas. Prvi premik ure v letu 2017 se bo zgodil 26. marca 2017, ko bomo v noči s sobote na nedeljo ob 2. uri zjutraj kazalce prestavili za eno uro naprej. S tem se bomo poslovili od zimskega časa, na katerega smo prešli 30. oktobra 2016.

Čeprav nam je večini danes prihranjeno navijanje kazalcev – le redki imajo še ure s kazalci –, pa bomo prikrajšani tudi za eno uro spanca, kar je seveda precej manj razveseljivo.

PREBERITE ŠE: Albert Clock – reši matematično enačbo, da izveš točen čas

Poletni čas smo v Sloveniji vpeljali leta 1983, uporablja, čeprav ne povsem usklajeno, pa ga večina sveta. Uvedli so ga z namenom čim večjega izkoristka dnevne svetlobe, da bi torej čim manj spali, ko je zunaj svetlo, večji pa je tudi prihranek pri energiji.

Star vs. the Forces of Evil Disney predvajal prvi istospolni animirani poljub v zgodovini Filip Flisar na raketni pogon Filip Flisar Jetpack 2.0: ko se Flisarju mudi na mamino kosilo … Emma Stone in Ryan Gosling Oskarji 2017: najboljše fotografije s podelitve oskarjev Hateroseksualci so najslabši v postelji Študija je pokazala, da so heteroseksualci najslabši ljubimci · · · · · ·