Prenosnik Asus ZenBook 3
V zraku · tehnologija

Pravijo, da je posnemanje najiskrenejša oblika laskanja – a ne za Asus. Prenosnik Asus ZenBook 3 je lažji, tanjši in hitrejši kot Applov prenosnik MacBook in vse, kar mu gre očitati, je, da so oblikovalci preveč prepisovali od Appla. Asus ZenBook 3 je v bistvu MacBook z Windowsi (Windows 10 Pro). Če na ohišju ne bi bilo Applovega logotipa, bi ju kar težko ločili. Ko se zakopljemo v številke, pa ZenBook 3 pomete z MacBookom.

Prenosnik Asus ZenBook 3, ki ima praktično enako silhueto kot MacBook, v debelino meri vsega 11,9 milimetra, tehnica pa mu pokaže 910 g (MacBook, za primerjavo, v debelino meri 13,1 mm in je težak 0,92 kg). Je pa nekoliko širši in ponuja razmerje slike 16 : 9 v nasprotju z Applovim prenosnikom, ki nudi razmerje 16 : 10. Od priključkov najdemo zgolj univerzalni priključek USB-C in priključek za slušalke.

PREBERITE ŠE: Hišni robot Asus Zenbo – človekov najboljši prijatelj

Krasi ga kovinsko ohišje, ki je izdelano iz posebne aluminijeve zlitine, ki jo uporabljajo tudi v vesoljski tehnologiji. Asus trdi, da je 50 odstotkov močnejši od aluminija, ki ga uporablja konkurenca. Najdražjo različico poganja procesor Intel Core i7 sedme generacije. V vstopni model (pribl. 900 evrov) so sicer vgradili procesor Intel Core i5, pomnilnik zmogljivosti 4 GB in 256 GB disk SSD, za pribl. 1800 evrov pa ob najnovejšem Intelovem procesorju v paketu dobite še 1 TB disk SSD, 16 GB RAM-a in bralnik prstnih odtisov, ki se nahaja v zgornjem desnem kotičku drsalne plošče. 12,5-palčni zaslon ločljivosti Full HD ščiti steklo Corning Gorilla Glass 4, tipkovnica je osvetljena, 40 Wh baterija pa mu zagotavlja 9 ur avtonomije.

Prenosnik Asus ZenBook 3Odpri galerijo

Gaming prenosnik Acer Predator 21 X Acer Predator 21 X: igričarski prenosnik z ukrivljenim zaslonom Moto Mods dodatek Hasselblad True Zoom Hasselblad z dodatkom za telefon, ki omogoča fotografiranje v načinu RAW Televizor Philips 4K OLED TV Televizor Philips 4K OLED TV: edini OLED 4K-UHD TV z Ambilightom na svetu Pametne ura Samsung Gear S3 Pametna ura Samsung Gear S3 je razlog, da boste želeli novo uro · ·