1
Utrip mesta · arhitektura

Danes med študijem arhitekture težko ubežimo nekaterim največjim mojstrom arhitekture. Pokojni ameriški arhitekt John Lautner se je podpisal pod mnoga znana dela sodobne arhitekture dvajsetega stoletja. Arhitekura se danes vse bolj nagiba k potrebi po ohranjanju in vzdrževanju in nenazadnje skrbni prenovi, ki bi prinesla funkcionalnost v današnji čas in obržala izvirne ideje in tankočutnost.

Kalifornijski studio Marmol Radziner Associates je je prevzel nalogo in obnovil Johnovo Lautnerjevo rezidenco. Rezidenca “Garcia Residence” s pogledom na Hollywood in Los Angeles je bila zgrajena daljnega leta 1962.

Da bi ohranil prvotne značilnosti, znamenito ukrivljeno streho in barvitost steklenih plošč, je studio rezidenco preoblikoval s poglobljenimi raziskavami, ki so trajale nekaj mesecev. Težili so k iskanju najboljšega približka obstoječemu marmorju, “terrazzo” marmorju, ki se danes ne izkopava več. Iz vulkanska kamnine je bil obnovljen dimnik v dnevni sobi in shrambi. Največ sprememb so bile deležne spalnice, ki so bile, kot del opreme in prvotnega dizajna posodobljene kot prostor za sodoben življenski slog, ne da bi posegli v prvotno namembnost prostora.

Več fotografij znamenite rezidence si oglejte v galeriji

Odpri galerijo
vila4 Sodobna arhitektura briše meje med zunanjostjo in notranjostjo Moderen dom, zgrajen na ohlajeni lavi 20 Moderna arhitektura na robu klifa z neverjetnim pogledom na morje · · · ·