Audi A4
Utrip mesta · mobilno

Na slovenske ceste je zapeljala prenovljena različica najbolj prodajanega Audija. Prenovljeni Audi A4 ima v primerjavi s predhodnikom popolnoma spremenjeno zunanjost, od katere je nespremenjen ostal zgolj pokrov motorja.

Ob poplavi različnih modelov in vedno večjemu SUV-segmentu je težko verjeti, da je vendarle Audi A4 tisti, ki je med vsemi Audijevimi modeli najbolje prodajan. Dejstvo je, da ta odstotek upada in je vsako leto manjši, razlog pa je povsem preprost: kupci so bolj naklonjeni SUV-jem in se tako raje odločijo za model Q3 ali Q5.

Podoba prenovljenega Audija A4 je močno opazna, saj je agresivnejša, pozornejši opazovalci pa bodo hitro ugotovili, da se v primerjavi s predhodnikom še kako razlikuje. Notranjost ni bila deležna takšne prenove, je pa novost 10,1-palčni MMI-zaslon na dotik, zaradi katerega se je tudi poslovila upravljalna enota sistema MMI. Predhodno je bila nameščena na spodnjem sredinskem delu armaturne plošče, prek te pa smo upravljali informacijsko-zabavni sistem.

Bencinska ponudba Audija A4 zajema 2,0-litrski TFSI-motor, z 12-voltnim blago hibridnim sistemom. Ponujali bodo od 150 (110 kW) pa do 245 (180 kW) konjskih moči. Dizelska motorja sta dva, 2,0- in 3,0-litrski z razponom moči od 136 (100 kW) pa vse do 286 (210 kW) konjskih moči. Najšibkejši različici bosta prav tako opremljeni z blago-hibridnim sistemom. Najmočnejši Audi S4 ima tokrat vgrajen 3,0-litrski dizelski motor z 48-voltnim blago-hibridnim sistemom. Ponaša se s 347 (255 kW) konjskimi močmi in 700 Nm navora. Blagohibridni sistemi bodo pripomogli k 3–4 dl manjši porabi goriva na sto prevoženih kilometrov.

Cena vstopnega bencinskega modela (35 TFSI) se začne pri 34.200 evrih, cena dizelskega (30 TDI S tronic) pa pri 38.940 evrih.

Galerija: Audi A4

Audi A4Odpri galerijo

Karma Revero GTS Karma Revero GTS: še hitrejša, še zmogljivejša Lamborghini V12 Vision Gran Turismo Lamborghini V12 Vision Gran Turismo: najboljši virtualni avtomobil vseh časov Audi RS Q8 Audi RS Q8: najhitrejši in najmočnejši Audijev SUV cover-mazda6 To so najboljši družinski karavani – avtomobili (2019) ·