Prenovljeni Mercedes-Benz GLC Coupé
Utrip mesta · mobilno

Najnovejši mercedes-Benz Coupé je nastopil s še bolj dominantno postavo in še zapeljivejšo kupe linijo. Njegova zadnjica je privlačnejša, notranjost pa še bolj luksuzna, kot smo je bili vajeni do zdaj.

Mercedes-Benz GLC Coupé se je predstavil v svoji novi podobi, ki je bolj mišičasta, a je na njej kljub temu mogoče opaziti elegantno zapeljive linije. Zavidljiva postava v sebi združuje športnost kupeja in funkcionalnost SUV-ja. Končni rezultat je avtomobil, ki se lahko poda na teren, pri tem pa je udoben, luksuzen in je nesramno dobrega videza. Tudi najnovejšega Mercedesa prepoznamo po dominantnem prednjem delu, s posodobljeno masko in lučmi. Njegov poudarek pa je seveda na privlačni coupé zadnjici, ki ima prav tako spremenjene luči in še bolj opazna zaključka izpušnih cevi. Poleg videza, se lahko GLC Coupé pohvali z blago hibridnim 48-voltnim električnim sistemom, ki bo bencinskim motorjem pripomogel k manjši porabi goriva in večjemu udobju in zmogljivosti.

Notranjost sledi najnovejšim trendom znamke Mercedes-Benz. Vrtljiv gumb na spodnjem delu osrednje konzole, so nadomestile funkcije najaktualnejšega Mercedes-Benz informacijsko-zabavnega sistema MBUX. Namesto z omenjenim gumbom, zdaj dostopamo in upravljamo s funkcijami preko drsnikov na volanu, z glasovnimi ukazi ali kretnjami.

Tako kot preostanek najnovejše generacije Mercedes-Benz avtomobilov bo imel tudi GLC Coupé kopico asistentov za vožnjo in varnostnih sistemov. Kot novost velja omeniti sistem za reševalni pas ob zastoju na avtocesti in asistenta za pomoč pri vožnji v prometnih konicah in zastojih. Motorno paleto lahko pričakujemo takšno kot pri modelu GLC. Mercedes-Benz GLC Coupé lahko v živo pričakujemo na prihajajočem avtosalonu v New Yorku, za naročila pa bo na voljo proti koncu letošnjega leta.

Galerija: Prenovljeni Mercedes-Benz GLC Coupé

Prenovljeni Mercedes-Benz GLC CoupéOdpri galerijo

002168_wd_md Gumball 2019: sloviti rally tokrat tudi čez Slovenijo Bugatti Baby II Bugatti Baby II: poseben Bugatti za male in velike otroke roland-gumpert-nathalie-angle-back Roland Gumpert Nathalie: superšportnik na metanolu teslay Tesla Model Y: električni križanec Elona Muska · ·