Produktivna jutra
V zraku · buzz buzz

Danes bomo z vami delili tehniko, ki vam bo pomagala, da ste produktivni že zjutraj, na začetku dneva. Gre za tehniko, ki daje občutek, kot da smo le napol prebrali napeto zgodbo, zdaj pa nikakor ne moremo čakati, da ne bi obrnili še na naslednje strani in prebrali nadaljevanja. Morda se sliši nenavadno, ampak deluje. Kakšna je torej pot do produktivnejšega jutra?

Tehniko za produktivnejši začetek dneva lahko poimenujemo kar “tehnika obračanja strani”. Kot smo že dejali, treba si je predstavljati, da smo prebrali ali slišali le del napete zgodbe, zdaj pa moramo počakati na preostanek. Ampak ne moremo čakati in sprašujemo se, kaj se bo zgodilo na naslednji strani. Takšna predstava odlično pomaga, kadar imamo težave s produktivnostjo. Če torej delamo na projektu, ga pustimo na pol dokončanega, v mislih pa si naredimo nekaj alinej za naslednjič, ko se bomo projekta spet lotili. Če ga bomo končali, si zamislimo novo nalogo za naslednji dan. Kakorkoli, pomembno je, da imamo pripravljene naloge za naslednji dan.

Ta tehnika v nas vzbuja veselje do dela, ki nas čaka v prihodnjih dneh, hkrati pa ohranja prihajajočo nalogo v ozadju naših misli. To lahko pomeni, da se bo med drugim rodila tudi kakšna nova ideja ali zamisel, kako se še bolje lotiti naloge.

Kako uporabiti tehniko?

Najprej si zamislimo cilj, ki ga želimo doseči. Na primer, da si želimo poslati elektronska sporočila s prijavo na delovno mesto. Naš cilj je, da na dan pošljemo deset elektronskih sporočil. Nekaj elektronskih sporočil tako pošljemo že v ponedeljek. Kaj pa zdaj?
Lahko storimo nekaj od naslednjih stvari:

  • pripravimo si lahko seznam ljudi, ki jim bomo naslednji dan poslali elektronsko sporočilo,
  • pripravimo nekaj sporočil in jih shranimo v osnutke.

Najpomembnejše je, da ohranimo zagon za naslednji dan – ob koncu dneva, ko smo še sveži, načrtujmo nekaj stvari, ki jih moramo storiti naslednji dan. Tudi če nam takoj ne uspe ali pa nekoliko nazadujemo, nikakor ne obupajmo. Ne zavlačujmo in ne čakajmo. Premikajmo se naprej. Če bomo “tehniko obračanja strani” nadaljevali, ne bomo nikoli več čakali na navdih in strmeli v računalniški zaslon, ampak bomo vedeli, kaj je treba narediti.

PREBERITE ŠE: Znanstveniki pravijo, da je to najbolj optimalna ura za začetek dela!

Kaj pa, če naloge nikakor ne moremo pustiti na pol dokončane?

Vzemimo na primer rekreacijo – če hodimo ali tečemo zunaj, se ne moremo kar na pol poti ustaviti. Kako torej spodbujamo sebe, da gremo na rekreacijo še naslednji dan? S tem, da se čutimo dolžne, da nadaljujemo tam, kjer smo končali. Če torej tečemo in smo že dosegli določeno točko, potem si lahko za naslednji dan določimo drugo točko, ki je dlje od prvotne točke.
Drug način “tehnike obračanja strani” je, da pustimo športne superge in par nogavic v prostoru, kjer jih je nemogoče prezreti. Namesto da torej pospravimo svoje čevlje, jih postavimo v bližino vrat, svoja športna oblačila pa pustimo blizu svoje postelje.

Kaj je naš največji cilj, ki ga želimo doseči? Kaj lahko storimo, da bomo nadaljevali tam, kjer smo končali dan prej? Zdaj je čas, da postavimo to tehniko na preizkušnjo!

Filip Flisar Je Filip Flisar res ostal brez brkov? Samo Sveta Vladar ve! Človeštvo v prihodnosti Kakšen bo človek čez 1000 let? Soba z razgledom Sobe z najbolj spektakularnim razgledom na svetu Bruce Jenner - ženska leta 2015 po mnenju modne revije Glamour Caitlyn Jenner – ženska leta 2015 je v resnici moški!