shutterstock_722102197
V zraku · odnosi

Kljub temu da se naši okusi razlikujejo, so znanstveniki iz različnih strok ugotovili, katere značilnosti nas vlečejo k drugim ljudem. Zaradi teh osmih stvari naj bi se ljudje na vas limali kot na magnet.

8 stvari, ki privlačijo nasprotni spol. Poznaš katero?

Obrazna mimika

Obrazna mimika, ki je privlačna moškim in ženskam, je različna. Ženskam so bolj všeč moški, ki so resni in se držijo nekoliko ponosno, moški pa radi pogledajo za žensko s širokim nasmehom.

Aktivna telesna govorica

Raziskovalci so ugotovili, da je aktivna telesna govorica bolj privlačna od pasivne.

Vonj

Čeprav se pri presojanju privlačnosti po navadi zanašamo na vid, pa je vonj veliko bolj pomemben. Ženske naj bi presenetljivo privlačil vonj po česnu, moške pa vonj po pokovki ali doma pečenem pecivu.

Podobnost staršu nasprotnega spola

Kar je zagovarjal Freud, so potrdili tudi britanski znanstveniki. Privlači nas podobnost partnerja z našim staršem nasprotnega spola. Ženske najbolj privlačijo tisti moški, ki imajo enako barvo oči kot njihov oče. Moške najbolj privlačijo ženske, ki imajo enako barvo oči kot njihove mame.

Lasje

Večinoma moške najbolj privlačijo ženske z dolgimi lasmi, medtem ko ženskam lasje niso tako pomembni pri zaznavanju privlačnosti.

Domače živali

V Izraelu so raziskovalci ugotovili, da ženske ocenijo moške s psi bolj privlačne kot tiste, ki niso lastniki teh zvestih štirinožcev. Mogoča razlaga za to povezavo je, da lastništvo domače živali nakazuje na pripravljenost k resni zavezi.

Podobnost v privlačnosti

Raziskovalci so ugotovili, da poskušamo izbrati partnerja, ki je podobno privlačen, kot smo mi sami. Seveda pa je težko določiti, koliko je nekdo privlačen.

Altruizem

Altruistično vedenje je privlačno za oba spola. To lahko morda razložimo s tem, da od altruističnega partnerja pričakujemo, da bo dobro skrbel za svoje potomce.

Ljubezen lahko doživmo na 7 različnih načinov. Priznani psihologi so razkrili 7 vrst ljubezni, a le peščica nas izkusi zadnjo Življenje ni vedno pravično: jasni znaki, da si našla pravega, a v napačnem času Življenje ni vedno pravično: jasni znaki, da si našla pravega, a v napačnem času breaking-dawn1-pics07 Ne dajaj mu lažnih upov: znaki, da vajin odnos postaja resen, ampak tega ne želiš Za vse ljubosumne ženske: zaradi tega te ne sme skrbeti, če tvoj partner rad pogleduje naokoli Spogledljivi moški niso problematični · ·