Recepti za domači sladoled
Utrip mesta · kulinarika · recepti

Ni ga čez domači sladoled! V nadaljevanju vam predstavljamo tri preproste recepte za domači sladoled, ki vas bodo navdušili s svojo preprostostjo in končnim rezultatom! Med njimi boste našli recept za sladoled brez sladkorja, za presni sladoled in sladoled, ki si ga lahko brez slabe vesti privoščite tudi med dieto.

Sezona sladoleda je odprta in tu so že trije preprosti recepti za domači sladoled, ki jih preprosto morate poznati, da se boste lažje spopadali z vročino!

PREBERITE ŠE: Božanski Cookies ‘n’ Cream sladoled z Nutello

4 preprosti recepti za domači sladoled:

Recept za domači sladoled brez sladkorja

Sestavine za domači sladoled brez sladkorja (za 4 osebe):

 • 2,5 dl delno posnete sladke smetane
 • 2,5 dl posnetega mleka
 • 0,5 skodelice nesladkanega kakava v prahu
 • 2 rumenjaka
 • 1 vaniljev strok

Postopek priprave domačega sladoleda brez sladkorja:
V kozici počasi segrejemo mleko, a ne dovolimo, da zavre. Dodamo mu vaniljev strok in ga pustimo kuhati na šibkem ognju cca 20 minut. Medtem z ročnim mešalnikom penasto umešamo rumenjake. Po pretečenem času iz mleka odstranimo vaniljev strok, ga prerežemo na polovico in postrgamo semena, ki jih stresemo nazaj v mleko. Pustimo, da se mleko ohladi, ga precedimo in vlijemo v rumenjake. Premešamo in prestavimo v kozico. Tekočini dodamo kakav in kuhamo na šibkem ognju (masa ne sme zavreti!), dokler se ne zgosti. Znak, da moramo kozico odstaviti z ognja, je gosta pena, ki se med mešanjem nabere na žlici. Masi pustimo, da se ohladi, nato pa ji dodamo smetano. Prelijemo v strojček za pripravo sladoleda in sledimo navodilom uporabe. Sladoled nato prestavimo v plastično posod(ic)o in zamrznemo. Pa veselo sladkanje!

Recept za preprost domači sladoled s sadjem

Sestavine za domači sladoled s sadjem:

 • 500 ml jogurta
 • 500 ml sladke smetane
 • 350 g sladkorja
 • 300 g sadja (maline, breskve, jagode …)

Postopek priprave domačega sladoleda s sadjem:
Najprej na koščke nasekljate sadje in ga z 200 grami sladkorja kuhate, dokler se sladkor povsem ne stopi. Omako nato ohladite in zmiksate, če ne želite imeti v sladoledu celih koščkov sadja. Ko je omaka pripravljena, se lotite stepanja smetane skupaj s 150 grami sladkorja, ki jim dodate še jogurt in malo manj kot tri četrt sadne omake. Dobro premešate in za okoli 10 ur postavite v zamrzovalnik. Po nekaj urah je smiselno maso še enkrat zmiksati, da odstranite morebitne kristalčke. Pred postrežbo sladoled prelijete s preostankom omake. Pa dober tek!

Recept za nizkokalorični sadni sladoled, pripravljen v 1 minuti

Sestavine za nizkokalorični sadni sladoled:

 • 2 banani
 • zamrznjeno sadje po izbiri (maline, jagode, višnje, borovnice …)

Postopek priprave nizkokaloričnega sadnega sladoleda:
V mešalnik damo najprej banani, ki smo ju narezali/razdelili na srednje debele kose, nato pa dodamo še sadje po lastnem izboru. Miksamo toliko časa, da masa postane mazljiva. In to je vsa umetnost! Pa dober tek!

Recept za domači sladoled iz le dveh sestavin

Sestavine za domači sladoled iz le dveh sestavin:

 • smetana za stepanje
 • kondenzirano oz. zgoščeno mleko
 • dodatki po želji

Postopek priprave domačega sladoleda iz le dveh sestavin:
Smetano za stepanje in kondenzirano mleko stepate s stepalnikom, dokler ne dobite gladke in penaste teksture. Nato po želji le še dodate želeni okus. Lahko se igrate s prelivi, sezonskim sadjem, oreščki, kokosom, piškoti, čokolado, likerjem ipd. Če želite sladoled intenzivnih barv, uporabite živilske barve.

Recept za sladoledne lučke Recept: probiotične sadne sladoledne lučke, narejene doma Recept za domači nizkokalorični sladoled Recept: domači nizkokalorični sadni sladoled, pripravljen v 1 minuti! Recept za domači sladoled brez sladkorja Recept: domači sladoled brez sladkorja Domači sladoled s sadjem Recept: preprost domači sladoled s sadjem · · · · ·