vadim-sherbakov-277610-unsplash
Utrip mesta · dom

Pospravljeno stanovanje je predpogoj za dobro počutje, trdi starodavna veda feng šuj. Ste med tistimi, ki do te točke nikakor ne morete priti? Se vsakič znova znajdete sredi nereda? Preizkusite naslednje praktične trike, s katerimi bo stanovanje vedno pospravljeno.

Hočemo ali ne, nered nas hitro spravi ob pamet. Nepospravljene stvari povzročajo zmedo in ob vsakem pogledu nanje čutimo, da moramo nekaj storiti. Še huje je, če vemo, da jih pravzaprav nimamo kam pospraviti. S temi triki boste v svojem domu naredili red enkrat za vselej. Poskusite.

1. Trik za pospravljeno stanovanje: skrijte stvari v škatle in predale

Nič hudega, če imate veliko drobnih stvari, pomembno je le, da ne ležijo povsod po stanovanju. Omislite si dovolj škatel in predalov za shranjevanje in vso kramo pospravite vanje. Naenkrat bo stanovanje veliko bolj osmišljeno in vsak prostor bo dobil svoj red.

2. Trik za pospravljeno stanovanje: obleke naj bodo v omari vselej skrbno zložene in obešene

Zagotovo ste utrujeni, ko pridete domov po napornem dnevu, in veliko lažje je odložiti stvari na prvo mesto, kjer se slečete, ali jih na hitro zatlačiti v omaro, da ne ležijo povsod. Toda ta nered vam bo vsakič znova dihal za vrat. Vzemite si minuto več in vsako oblačilo skrbno pospravite v omaro. Tako boste veliko hitreje našli stvari, stanovanje bo videti urejeno, poleg tega vas bo razveselil že sam pogled na skrbno urejeno omaro.

3. Trik za pospravljeno stanovanje: izkoristite nenavadne prostore za shranjevanje

Ko se ozrete po svojem stanovanju, vidite kar nekaj stvari, ki jih enostavno ne morete nikamor pospraviti. Pomislite, kako lahko kakšen nenavaden prostor uporabite za shrambo, kot je na primer velika prazna stena, prostor pod posteljo ali pod stopnicami.

4. Trik za pospravljeno stanovanje: vse naj ima svoje mesto

Vaš delovni kotiček bo veliko bolj urejen, če vsaki stvari, ki jo uporabljate, namenite prostor za shranjevanje. Pisala pospravite v lično posodo, dokumente v skrbno urejene mape, v katerih jih boste brez težav našli, liste v predale, nepotrebne stvari v koš za smeti.

PREBERITE ŠE: Psihološki triki, s katerimi z hipu izboljšamo odnose

5. Trik za pospravljeno stanovanje: z vsemi stvarmi ravnajte kot s predalnikom za nogavice

Na podoben način kot predal za nogavice uredite tudi vse ostale manjše stvari v stanovanju. Predalčkajte, parčakajte, pregradite, uporabite škatle. Vedno bo vse videti urejeno in brez težav boste našli, kar iščete. Konec bo neskončnega brskanja po predalih. Samo pomislite, koliko časa lahko na ta način prihranite.

6. Trik za pospravljeno stanovanje: omislite si več polic

Police so eden izmed najbolj praktičnih načinov za shranjevanje. Ne zavzamejo veliko prostora, hkrati dobimo res veliko dodatnega prostora tam, kje ga brez težav odškrtnemo.

Morda so ravno ti triki odličen začetek do veliko bolj urejenega doma. Poskusite.

Držalo GeekoGum GekkoGum: gnetljivo držalo za mobilne naprave Balmuda toaster 1 Toaster Balmuda: luksuzen toaster za idealno opečen kruh Viseča mreža za avto Eno Roadie Eno Roadie – viseča mreža za avto Lilija (Shutterstock) Te strupene sobne rastline vas lahko ubijejo ·