shutterstock_729671941
V zraku · tehnologija · pametni telefoni/mobilniki

Po sedmih letih prevlade podjetij Samsung in Apple je na trgu mobilne telefonije naposled le prišlo do spremembe. Si upate uganiti, katera blagovna znamka je glede na svetovni tržni delež na drugem mestu zamenjala proizvajalca priljubljenih iPhonov?

Dolga leta se večina ljudi na vprašanje, kateri telefon imajo, odgovorilo s Samsung ali iPhone. Ti časi so očitno minili, saj se je na drugo mesto lestvice najbolj prodajanih telefonov na svetu povzpel Huawei.

Tržna raziskava, ki jo je opravil Canalys, je ugotovila, da so pri Huaweiu predvsem po zaslugi novega modela P20 in sestrske znamke Honor v drugi četrtini leta prodali kar 54 milijonov telefonov. Na prvem mestu s 73 milijoni primerkov ostaja Samsung, medtem ko se je 41 milijonov potrošnikov odločilo za nakup iPhona.

Ob tem je treba poudariti, da je Huawei zabeležil kar 41-odstotno letno rast. Samsungova prodaja je v zadnjem letu upadla za 8 odstotkov, Apple pa se lahko pohvali z rastjo v višini odstotka.

Mo Jia, ki pri Canalysu opravlja vlogo analitika, meni, da je Huaweievo rast treba pripisati odlični strategiji podjetja. Čeprav kitajskemu gigantu na začetku letošnjega leta ni uspelo skleniti partnerstva z ameriškim AT&T-jem, se je uspešno pobral in se osredotočil na povečanje prodaje cenejših telefonov.

Xiaomi Mi Max 3 Xiaomi Mi Max 3 se lahko pohvali z ogromnim zaslonom in vzdržljivo baterijo sony-xperia-xa2-plus Sony Xperia XA2 Plus: Sonyjev najnovejši vir zabave iPhone IQ Je to največji in najbolj seksi iPhone vseh časov? vivo_banner_nexys_bg_x2.1528803387 8 kitajskih pametnih telefonov, za katere si želiš, da bi jih lahko kupil · · · · ·