Kdaj in zakaj boste umrli
V zraku · buzz buzz

Vas zanima, kako in kdaj boste umrli? Ena stvar v življenju je gotova. Vsi bomo enkrat umrli. S pomočjo interaktivne tabele pa lahko preverite kako in kdaj se bo to zgodilo. Algoritem preračuna verjetnost in vzrok smrti človeka. Kako predvidi vašo smrt? V tabelo vnesete svoj spol, raso in starost in izvedeli boste, kdaj in od česa je največja verjetnost, da boste umrli.

Vas zanima, kdaj boste umrli in zakaj? Vsi kdaj razmišljamo o smrti in minljivosti življenja, zdaj pa lahko dobite tudi zelo določen odgovor. Nathan Yau je namreč iznašel način, kako lahko to predvidi na podlagi rase, starosti in spola. Njegova simulacija temelji na podatkih centra za preprečevanje in kontrolo bolezni (ameriški CDC) o smrti in vzrokih smrti med letoma 1999 in 2014. Vzroki so povzeti po klasifikaciji ICD (International Statistical Classification of Diseases and Related Health Problems) Svetovne zdravstvene organizacije (WHO). Poenostavljeno povedano simulacija izpljune, kako in kdaj so ljudje kot vi umrli, in to uporabi kot ”kristalno kroglo” v kateri vidi, kdaj in zakaj boste umrli vi.

PREBERITE ŠE: Emotion Recognition: Microsoft prepozna tvoja čustva

Kako tabela deluje? Potem ko vnesete spol, raso in starost, se vam prikaže malo morje barvnih pik. Gre za animirano simulacijo, ki prikazuje različne verjetnosti smrti od vnesene starosti pa vse do 100. leta. Tako lahko vidite odstotek ljudi, ki je umrl pri določeni starosti, prav tako lahko za vsako leto preverite vzrok smrti in kako se ta razlikuje glede na starost. Ko smo mlajši, je kakopak večja verjetnost, da bomo umrli zaradi zunanjega vzroka, ko pa smo starejši, je razlog notranje narave. Boste poskusili?

Kdaj in zakaj boste umrli?Odpri galerijo
Hiperrealistični obrazi lutk Realistični obrazi lutk, ki ti bodo naježili kožo Satirične ilustracije na temo Facebooka Facebook: satirične ilustracije o Facebooku, ki še kako držijo Animeyed Flóra Borsi: nadrealistični portreti skozi oči živali Revija za odrasle Penthouse Penthouse, revija za odrasle, bo nehal izhajati