back-view-photo-of-couple-on-swings-holding-hands-2292866
V zraku · odnosi

Dobro razmislite!

Ko se zaljubimo, imamo običajno določene ideje, kakšna bi morala biti zveza. A te ideje so pogosto prepojene z nerealnimi pričakovanji, ki lahko dejansko UNIČIJO odnos.

To so najpogostejša nerealna pričakovanja, ki jih imamo ljudje.

ČE ME LJUBI, BO VEDEL, KAJ POTREBUJEM, TUDI KO MU TEGA NA POVEM

Res je, včasih lahko partner v nekem trenutku pravilno domneva, kaj drugi v tem trenutku potrebuje. A to je zelo redko. Veliko bolje in veliko bolj realistično je, da ne pričakujete, da bo partner prebral vaše misli, ampak da se boste naučili povedati, kaj točno potrebujete. To bo močno izboljšalo vajin odnos.

MORAM BITI SREDIŠČE PARTNERJEVEGA SVETA

Na začetku se bo res vse vrtelo okoli vas, saj vas bo partner poskušal zapeljati in osvojiti. A kasneje, ko se bosta dobro spoznala in se drug drugega navadila, bodo v mislih in v prvem planu tu in tam tudi druge stvari. To ne pomeni, da je partnerju ni več mar za vas. Namesto, da se neneheno pritožujete, da ste neopaženi, pomislite, da imamo vsi svoje obveznosti, ki jih je treba izpolniti. Poiščite nekaj drugega, kar bo pritegnilo vašo pozornost in sprejmite resničnost, da se ves svet ne more vrteti okoli vas.

VEDNO SE MORAVA STRINJATI

Preveč romantično je pričakovati, da se bosta vedno 100-odstotno strinjala. Navsezadnje je popolnoma zdravo imeti različna mnenja o nečem, drugačna prepričanja. Prav tako bi bilo pametno, da partnerja ne poskušate vedno prepričati, da imate prav samo vi in da mora prestopiti na vašo stran. Seveda je za preživetje razmerja pomembno, da se strinjata pri nekaterih pomembnih zadevah – ali si želita poroko, otroke, kako si predstavljata skupno življenje – a sploh ni pomembno, da si delita mnenje tudi o čisto nepomembnih stvareh.

ZARADI MENE SE MORA SPREMENITI

Mnogi so tega mnenja in tudi mnogi se bojijo zvez prav zaradi tega … ker mislijo, da jih bo partner poskušal spremeniti. Toda bodimo za trenutek realni: situacija, kjer mora biti nekdo nekaj, kar ni, dolgoročno ne bo zdržala, saj ne bo nikogar osrečevala! Če torej začenjate razmerje, ne pričakujte, da se bo vaš partner spremenil. Ja, ljudje postanejo zrelejši, ja, ljudje si premislijo, a svojega bistva nikoli ne spremenijo!

BITI V RAZMERJU JE ČISTO PREPROSTO

Mogoče je neumno reči, da je težko biti v zvezi, ker ni, a tudi enostavno ni. Uspešna zveza namreč vključuje veliko prilagajanja, sprejemanja, truda, … Najprej je pomembno, da imata poleg ljubezni, spoštovanja in zaupanja tudi stalno komunikacijo, da sta pripravljena na kompromis in da vendno ne postavljata lastnih potreb na prvo mesto.

Zdrave zveze niso popolne. A če ne boste imeli nerealnih pričakovanj, boste s tem povečali možnost, da boste v srečnem odnosu, ki ima vse možnosti, da traja!

shutterstock_1018105864 Kako preživeti s partnerjem 24/7, ne da se “pobiješ”? joshua-earle-ZMcLVBi9xx4-unsplash Kako ostati pozitiven v svetu koronavirusa? jonathan-borba-M7-ptL36S7E-unsplash Če se bo spraševala, kaj sta, si jo že izgubil! shutterstock_511166536 Zaradi koronavirusa Kitajska beleži povečanje števila ločitev! · ·