jerseyboysmovieimage
Kulturni izbor · film

Mnoge naudušence filmov režiserja Clinta Eastwooda verjetno že nestrpno čakajo kaj jim je tokrat pripravil 84-letni ikonični ameriški igralec in 4-kratni dobitnik oskarja.

Vsestranski Clint Eastwood je režiral že mnogo filmov, med njimi so bili verjetno najbolj odmevni, s štirimi oskarji nagrajeni film Punčka za milijon dolarjev (Million Dollar Baby 2004), Gran Torino (2008), z dvema oskarja nagrajeni film Skrivnostna reka (Mystic River 2003), Zamenjan (Changeling 2008) in številni drugi.

Biografska drama nas popelje v 60-ta leta prejšnjega stoletja in nam pripoveduje zgodbo glasbene skupine The Four Seasons iz New Jerseya, ki jim je uspelo s singli kot so Rag Doll, Bye Bye Baby in Who Loves You, skozi vzpone in padce, zgraditi uspešno glasbeno kariero. Film se še posebej osredotoča na frontmana Frankieja Vallija (igra ga že prej omenjeni John Lloyd Young) in njegov izreden vokal. V filmu igrajo še Christopher Walken, Mike Doyle, Michael Lomenda, Vincent Piazza in Erich Bergen. Jersey Boys, je bežen pogled na ljudi, ki ustvarjajo zvok, kateremu je uspelo vztrajati v srcih javnosti že več kot štiri desetletja.

Film Jersey Boys v slovenske kinematografe prihaja 18. septembra, nastal pa je po zasnovi večkrat nagrajenega muzikla, kjer je v glavni vlogi nastopil John Lloyd Young (s katerim se lahko srečamo tudi v filmski adaptaciji).

Foto: Grossman. 10. Grossmannov festival fantastičnega filma in vina – grozljivke v Ljutomeru za stare in mlade mačke Foto: imdb 14 brilijantnih kratkih filmov, ki si jih lahko ogledamo za čas kosila cover2 Filmi, ki jih morajo vaši otroci videti preden dopolnijo 13 let cover-dracula-untold Filmska novost: Drakula – Skrita zgodba