dims
Kulturni izbor · film

Zunaj je pošteno vroče, mi pa že razmišljamo o božiču. No, mi in Disney. Ta bo skupaj s svojo novo storitvijo, Disney+, ponovno obudil praznično klasiko Sam doma.

V filmski klasiki Sam doma iz leta 1990 smo lahko spremljali Kevina McCallisterja (Macaulay Culkin), ki je pred dvem nepridipravoma branil sebe in svoj dom potem, ko ga je družina pozabila vzeti s seboj na počitnice v Parizu.

Direktor studia, Bob Iger, ki je tudi napovedal reebot filma, ni omenil, kdo bo v njem zaigral in ali se bo vrnil tudi kdo iz originalnega filma. Disney je med drugim napovedal tudi druge reebote, ki so trenutno v nastajanju, med drugim bodo obudili Noč v muzeju (Night at the Museum, 2006) in Količinski popust (Cheaper by the Dozen, 2003).

To pa ne bo prvi reebot filma Sam doma. Obstaja namreč 5 delov praznične klasike, od tega le prva dva filma vključujeta Culkina. Oboževalci praznične klasike nad novico niso niti malo navdušeni, svoje odzive pa že zbirajo pod hashtagom #LeaveHomeAlone.

Sicer pa se je na to odzval tudi glavni junak filma. Macaulay Culkin, ki danes šteje 38 let, je posnel fotografijo sebe, kako kot ameriški Joc sedi na kavču s prenosnikom v naročju: s trakom v laseh, belo majico, obdan z videoigricami, naročeno hrano … Bi bil danes Kevin res takšen?


MV5BMjk3NTYyMzc4Nl5BMl5BanBnXkFtZTcwODU3ODMzMw@@._V1_SY1000_CR0,0,1413,1000_AL_ (1) 1999 velja za eno najboljših filmskih let v zgodovini: 23 filmov, ki so ga zaznamovali “Hakuna Matata”: beseda, ki ima VELIKO GLOBLJI pomen, kot misliš “Hakuna Matata”: beseda, ki ima VELIKO GLOBLJI pomen, kot misliš Svi smo mi iz istog filma2 Največje srce Sarajeva: poklon občinstva ob jubilejni izdaji sarajevskega filmskega festivala U3DDQ Marilyn Monroe: 6 grozljivo tragičnih stvari, ki jih o igralki najbrž ne veš ·