Princesa Diana in njen brezčasen modni slog.
Utrip mesta · moda · ženska moda

Tudi 19 let po smrti princese Diane waleška princesa ostaja modna ikona, od katere lahko ženske še danes vzamejo kakšen modni nasvet. Kraljica ljudskih src, ki se je iz plahega dekleta prelevila v odločno žensko in postala zgled neodvisne ženske, je bila namreč zaljubljena v modo, slovela in navduševala pa je z elegantnim slogom oblačenja in naravnim videzom. Oglejte si najlepše stilske trenutke princese Diane vse od njene rane mladosti dalje.

Princesa Diana, ki je prezgodaj umrla 31. avgusta 1997, je bila znana po svoji humanitarnosti in brezhibnem slogu oblačenja. Postala je modna ikona in zgled neodvisne ženske. Plaho dekle, ki je želelo postati balerina in je imelo ob zaroki z valižanskim princem Charlesom pred 35 leti rosnih 19 let, se je 1. julija 1961 rodila kot Diana Frances Spencer.

Čeprav jo je povila premožna plemiška družina (bila je četrta od petih otrok), ena od najstarejših angleških rodbin sploh, je bila vzgojena v duhu skromnosti in s poudarkom na plemenitih vrednotah.

PREBERITE ŠE: Obleke Kate Middleton, ki jih je po vsej verjetnosti nosila brez blagoslova kraljice

Srca ljudstva si je kupila s srčnostjo in zadržanostjo. Poročila se je 29. julija 1981 in pozneje rodila dva sinova, prestolonaslednika Williama (ta se je poročil s Kate Middleton, ki se je, podobno kot Diana, hitro ugnezdila v srca Britancev, z njo pa si deli tudi modni slog in je v mnogočem njen odsev) in Henryja.

S Charlesom se je uradno ločila avgusta leta 1996, njeno življenje pa je v Parizu ugasnilo leto pozneje, ko je bila stara komaj 36 let. V istem letu je prodala 79 svojih oblek in zanje iztržila 3,5 milijona britanskih funtov, ki jih je namenila za boj proti raku in aidsu. O njej so posneli tudi film (Diana, 2013), v katerem je valižansko princeso zaigrala Naomi Watts.

V nadaljevanju si lahko ogledate najboljše stilske trenutke princese Diane.

Princesa Diana – modna ikona z večnim slogom:

Princesa Diana in njen brezčasen modni slogOdpri galerijo
PicMonkey Collage Ženske frizure 2016: trend letošnje jeseni so rožnato zlati blond lasje PicMonkey Collage Ženska moda za jesen 2016: ključni kosi letošnje jeseni Kolekcija Cheek by Lisca za športne modne navdušenke. Cheek by Lisca s kolekcijo Miss Sporty za športne navdušenke Bela majica in jeans Bela majica + jeans = trend, ki nikoli ne gre iz mode · · · · ·