Pokemon GO dodatki
V zraku · tehnologija · gadgeti

Mobilna igra Pokemon Go bliskovito osvaja svet. Pokemanija je zajela večino sveta, in če ste med navdušenimi iskalci Pokemonov, potem se morate obvezno opremiti z dodatki, ki so nastali posebej za Pokemon GO. In kateri so ti pripomočki, ki so nastali samo zaradi mobilne igre Pokemon GO in brez katerih boste samo še eden od trenerjev Pokemonov? Predstavimo jih v nadaljevanju.

Mobilna igra PokemonGO je med nami prisotna le kratek čas, že zdaj pa lahko rečemo, da je za vedno spremenila življenje, kot ga poznamo. Igramo jo vsi (ali pa nas vsaj mika), zato je logično, da želijo imeti vsi nekaj od tega, predvsem blagovne znamke. V igri se tako že pojavljajo prve sponzorirane lokacije (zainteresirani naj bi plačevali, da bi bile njihove lokacije postavljene v ospredje na virtualnih zemljevidih – šlo naj bi za oglaševanje ‘na obisk’, kar je podobno sedanjemu oglaševanju ‘na klik’), obstaja pa tudi že možnost nakupa znotraj aplikacije.

Da si želijo od pogače  Pokemon GO  svoj kos odrezati vsi, je logično, sploh, ker je korito tako široko. Družba Sensor Tower je namreč izračunala, da iskalci Pokemonov mobilni igri Pokemno GO dnevno namenijo kar 33 minut svojega časa. Za primerjavo, Facebook v povprečju uporabnika zadrži ”le” 22 minut, Twitter 17 in Snapchat 18 minut.

PREBERITE ŠE: Mobilna igra Pokemon GO je zdaj na voljo tudi v Sloveniji!

Če želite nadgraditi lov na Pokemone, potem si omislite te tehnološke dodatke, ki so nastali zgolj in samo zaradi mobilne igre Pokemon GO. Trenutno jih je pet, a ob taki noriji bodo ti v prihodnosti verjetno poganjali kot gobe po dežju.

Pripomočki, ki so nastali samo zaradi mobilne igre Pokemon GO:

Zapestnica Pokemon Go Plus

Pod zapestnice Pokemon Go Plus se podpisuje kar sam Nintendo, zato gredo, tako kot Pokemon GO, kot vroče žemljice. Zapestnica se poveže s pametnim telefonom prek povezave Bluetooth in nam pomaga pri lovu na Pokemone. Ko se znajdemo v bližini Pokemona, zavibrira, zato nam pogleda ni treba imeti ves čas prilepljenega na zaslon telefona. Z njo lahko Pokemona tudi ulovite, in sicer s pritiskom na namenski gumb, s katerim Pokežogo vržemo brez uporabe telefona.

Aplikacija Poke Radar

Z aplikacijo Poke Radar si močno olajšate iskanje Pokemonov, saj vam pokaže točne lokacije, kjer se Pokemoni nahajajo. Tisti, ki že nekaj časa igrate Pokemon Go, ste verjetno že siti dejstva, da vedno naletite na enega in istega Pokemona. Ta aplikacija za naprave iOS (Androidi pridejo na vrsto zelo kmalu) vam bo pomagala najti preostale, ki vam še manjkajo v zbirki. Redke Pokemone lahko s pomočjo tega zemljevida iščete kjerkoli na svetu, ima pa tudi filter za samo določen tip Pokemonov.

Prenosni polnilec za pametni telefon Pokeball

Če ste zagrizeni iskalec Pokemonov, potem se boste prej ali slej srečali s težavo, ki se ji reče prazna baterija. Igra namreč precej obremenjuje baterijo. A brez skrbi, na pomoč prihaja prenosni polnilec Pokeball londonskega oblikovalskega studia RamzanVong, ki ima dva USB-izhoda za polnjenje. Čeprav ima obliko Pokežoge, pa polnilca nikar ne mečite v Pokemone, saj se zna zgoditi, da ga boste uničili.

Etui za telefon Pokedex

Pokedex je v osnovi enciklopedija Pokemonov, v tem primeru pa gre za etui za telefon, ki je tudi zunanja baterija in LED-svetilka. Edina težava? Izdelek Nicka Poola si morate s pomočjo 3D-tiskalnika natisniti sami (načrt si lahko priskrbite tu) in je trenutno na voljo zgolj za pametni telefon Samsung Galaxy S4, a so v nastajanju tudi ovitki za druge telefone.

Dron za lov na Pokemone Pokedron

Namen mobilne igre Pokemon GO je, da ljudi spodbudi h gibanju. Ker pa so določene lokacije nedostopne oz. je dostop do njih včasih celo nevaren (več o tem si lahko preberete tu), je nizozemsko podjetje TRNDlabs napovedalo prihod Pokedrona, mikrodrona s kamero, ki bo močno olajšal lov na Pokemone in omogočil, da se točkam približamo na karseda udoben (predvsem pa varen) način. Dron se bo s telefonom povezal prek brezžične povezave Wi-Fi, prek katere mu bo aplikacija sporočala GPS-lokacijo, ”ugrabil” pa mu bo tudi kamero telefona. Telefon boste pripeli na namenski daljinski upravljalnik, s katerim boste dron upravljali.

Najboljši prenosni bluetooth zvočniki za na plažo 2016 Najboljši prenosni zvočniki Bluetooth za na plažo Inovativna slovenska sponka Secura Secura – razbremenite težo fotoaparata s slovensko inovacijo Zungle - modna sončna očala, ki so tudi slušalke Zungle: modna sončna očala s slušalkami BuWizz je zmogljiv motorček za Lego kocke, ki omogoča brezžično upravljanje z velike razdalje. BuWizz – slovenski brezžični daljinski upravljalnik za Lego kocke · · · ·