love_and_other_drugs01
Kulturni izbor · film

Sean Connery je menda nekoč med snemanjem neke vroče scene dejal: ”Žal mi je, če se bom vzburil, in žal mi je, če se ne bom.” Ta stavek v resničnem življenju ne bi priletel na plodna tla, nedvomno pa odmeva v Hollywoodu, kjer ravno takšni prizori pomagajo pri prodaji filma. A kaj se med temi prizori dogaja? Stvari so le redko tako vroče, kot se zdijo, snemanje ene take scene pa včasih zahteva nekaj ur ali pa celo en dan. Tukaj je nekaj zanimivih pripomočkov, s katerimi si igralci pomagajo med snemanjem seksi prizorov.

1. Sramne lasulje

Sramne lasulje imajo svoje korenine v srednjem veku. Te so dame ščitile pred sramnimi ušmi, prostitutke pa so jih uporabljale za prekrivanje spolno prenosljivih bolezni. Danes sramne lasulje uporabljajo nekateri igralci in igralke, po navadi pa jih zahtevajo režiserji. Eno tako naj bi nosila tudi Kate Winslet v filmu The Reader (Bralec, 2008), ena pa je bila uporabljena tudi v filmu Love and Other Drugs (Ljubezen in druge droge, 2010).

2. ‘Nogavice’ za penis

Med vročo filmsko sceno je težko reči, kaj je tisto, kar se resnično dogaja, in kaj je tisto, kar se igra. Za te dvome se lahko zahvalimo t. i. nogavici za penis, s katero moški igralec ovije genitalije. Tako so te skrite pred očmi širše javnosti.

3. Spodnje perilo v kožni barvi

Anna Paquin iz serije True Blood (Prava kri, 2008–2014) je razkrila, da sama nosi tangice v kožni barvi, trakovi na bokih pa so odrezani. Kamera pod pravim kotom nato prikaže popolnoma naravno podobo ženskega telesa. Tudi moški lahko nosijo podobno diskretno perilo.

4. Obliži

Majhni obliži, ki prekrivajo bradavičke, so se najprej pojavili okoli leta 1920, ko so jih nosile kabaretske plesalke. Danes jih za prekrivanje bradavičk nosijo igralke, obliž pa še vedno daje iluzijo v celoti golih prsi.

PREBERITE ŠE: 50+ fotografij iz ozadij snemanja kultnih filmov

5. Manjše žoge za vadbo

Sodeč po intervjuju z igralcem, scenaristom in režiserjem Johnom Turturro, je med snemanjem njegovega filma Romance & Cigarettes (Ljubezen in cigarete, 2005) Kate Winslet sedela na manjši žogi za vadbo in na njen simulirala seks z njo na vrhu. Ob koncu snemanja ji je dejansko spodrsnilo z žoge in je tako pristala na soigralcu.

6. Protetične genitalije

Res je, da v filmih velikokrat uporabijo dvojnike, a tudi tukaj je včasih tisto, kar vidite, umetno. Silikonski kosi so nameščeni na igralce v filmih, kjer so stvari nadpovprečno vroče – na primer Blue is the Warmest Color (Adelino življenje, 2013) in Nymphomaniac (Nimfomanka, 2013).

7. Vložki

Pri seriji Girls (Punce, 2012) sramežljivosti ne poznajo niti pri eksplicitnih seksualnih prizorih. V 4. sezoni je bila igralka Allison Williams udeležena v prizoru z analnim zadovoljevanjem. Poleg precej čudno izrezanega perila za oblikovanje je imela na hrbtno stran prilepljen še vložek, s katerim je prekrila sebe.

8. Pršilo iz rožne vode in glicerina

Prizori seksa so pogosto prepričljivi zaradi malenkosti, kot je na primer znoj na telesih igralcev. Te naj bi za čim boljšo avtentičnost poškropili z mešanico rožne vode in glicerina, ki odlično posnema znoj.


Oceanovih 8 (Ocean's Eight) Oceanovih 8: padla je prva klapa ženske različice filma Oceanovih 11 Film Zlato (Gold) Nagradna igra: podarjamo 2 x 2 vstopnici za film Zlato z Matthewom McConaugheyjem Film Molk (2016) Film Molk (Silence, 2016) – zanimiva dejstva, ki te bodo presenetila Dežela La La Prizori iz filma Dežela La La, ki se zgledujejo po večnih filmskih prizorih · · · ·