Dežela La La
Kulturni izbor · film

So vam bili nekateri prizori iz filma Dežela La La sumljivo znani? La La Land ruši vse pred seboj. Romantični muzikal je nedavno prejel rekordnih 14 nominacij za oskarje (toliko sta jih do zdaj dobila le Titanik in Vse o Evi), še pred tem pa je domov odnesel sedem zlatih globusov, ki so dobra napoved za oskarje. Če ste si film že ogledali in so vam bili določeni prizori znani, to ni naključje, saj so ustvarjalci filma črpali navdih pri številnih filmskih klasikah, kot so Pojmo v dežju, Moulin Rouge! in Zgodba z zahodne strani. Oglejte si prizore, ki so domala kopija prizorov iz omenjenih filmov.

Ste med gledanjem filma Dežela La La (La La Land) doživeli déjà vu? To ni naključje. Film se namreč s številnimi prizori poklanja filmskim klasikam, podobnost med prizori pa si lahko ogledate v spodnjem posnetku.

Romantična glasbena drama Dežela La La režiserja Damiena Chazella (Ritem norosti) o dveh sorodnih dušah, ki v Hollywoodu iščeta svojo prihodnost, a odkrijeta nekaj veliko bolj dragocenega, je na zlatih globusih dosegla 100-odstotni izkupiček, saj je od sedmih nominacij domov odnesla sedem nagrad (najboljši muzikal, glavna moška in ženska vloga, režija, scenarij, izvirna glasba in pesem).

Na oskarjih gre v boj z rekordnimi 14 nominacijami.

Galerija – prizori iz filma Dežela La La, ki so navdih črpali pri filmskih klasikah:

Pojmo v dežjuOdpri galerijo

Video – prizori iz filma Dežela La La, ki so navdih črpali pri filmskih klasikah:


nominacije za oskarje 2017 Oskarji 2017: znane so nominacije za oskarje 2017 René Artois v TV-seriji Alo Alo Umrl je Gordon Kaye, zvezdnik serije Alo Alo – to so njegovi najbolj smešni trenutki v vlogi Renéja Plakati za romantične komedije Ste opazili, da so vsi filmski plakati za romantične komedije enaki? Mali šef (2017) Filmski napovednik: Mali šef (The Boss Baby, 2017) · · · · ·