Project Valkyrie
Utrip mesta · mobilno

V našem uredništvu smo luksuznih jaht že vajeni in ko mislimo, da nas ne more nič več presenetiti, se zgodi ravno to. Project Valkyrie je presunljiva mega jahta, ob kateri preprosto obnemimo.

Vse skupaj se je pričelo z izdelavo magistrske naloge in se končalo kot projekt največje jahte na svetu. V tem trenutku seveda zgolj na papirju, ne moremo pa vedeti, ali jo bodo kdaj tudi dejansko naredili. Pod Project Valkyrie se je podpisal oblikovalec Chulhun Park, podporo pa so mu nudili pri Palmer Johnsons Yachts. Jahta je dolga neverjetnih 229 metrov in ima dovolj prostora za 52 gostov in 92 članov posadke.

Jahta Project Valkyrie ni mišljena zgolj kot igrača milijonarjev, saj ponuja veliko kapacitet za širše množice, kot so kazino, gledališče, nakupovalni center, restavracije in razstavne prostore. Plovilo je osnovano na trimaranu, ki so si ga zamislili pri Palmer Johnson Yachts, preostanek jahte pa je zasnovan v postavitvi ‘poročne torte’, ki zagotavlja bolj hidrodinamično, kanuju podobno obliko trupa. Jahta lahko doseže hitrost 25 vozlov, njena izdelava pa naj bi stala okoli 800 milijonov ameriških dolarjev.


Alpina B7 Alpina B7: admiralska limuzina z dodatnim šarmom Gocycle GX Gocycle GX: električno kolo, ki ga je mogoče zložiti v manj kot 10 sekundah Ford Focus_Spoznajte Slovenski avto leta 2019 - foto splet (2) Ford Focus: Spoznajte Slovenski avto leta 2019 Wald Suzuki Jimny Black Bison Edition Wald Suzuki Jimny Black Bison Edition: temna stran Suzuki Jimnya ·