Lego kocke
V zraku · tehnologija

Lego kocke so že davno prerasle pojem igrače in projekt Lego X londonskega studia Gravity je nov dokaz, da lahko služijo za precej več kot ”le” za to, da pametno zamotijo otroke. Razvili so namreč strojno opremo, ki omogoča računalniku, da sledi poziciji posameznih kock in tako simultano ustvarja digitalno kopijo fizičnega modela.

Lego X studia Gravity odpira nove dimenzije Lego kock, ki sežejo vse tja do inženirskih vod in 3D tiska. Računalniku namreč dajejo sposobnost skeniranja dogajanja v resničnem svetu in preris kock v digitalni svet. Kjer pa se paleta opcij še ne zaključi, saj program ponuja tudi, da formacijo shranite v formatu, ki je berljiv za 3D tiskalnike in natisnete kopijo fizičnega modela v kakršnikoli velikosti.

PREBERITE ŠE: Lego: 15 najdražjih Lego setov

Studio Gravity je sicer projekt sestavil na lastno pest, nadeja pa si, da bodo v prihodnosti z Legom sodelovali tudi uradno. Do tedaj pa postanite Mojster graditelj! Če še niste.

Lego kockeOdpri galerijo

Preverite, kako zadeva deluje v praksi


Storm ebike Storm ebike: dostopno in vzdržljivo električno kolo ada Woodsnap – natisnite fotografije na les Tablica Dell Venue 8 7000 Dell Venue 8 7000: najtanjša tablica na svetu Twitter Twitter odslej omogoča neposredno prevajanje tvitov ·